A Tokaji Ferenc Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium kollégista diákjai április 19-én szabadtéri főzőversenyt tartottak a focipálya melletti parkolóban.

Az előkészületek már hetekkel ezelőtt megkezdődtek, a diákok minden nappal egyre lelkesebben várták az első „ételháborút”. Hét kollégista csapat kezdett neki délután két óra tájékában a tipikusan magyaros ételek elkészítéséhez. A kikötés csupán annyi volt, hogy négy órán belül tálalható legyen. Az időjárás is kedvezett diákjaink számára, a fújdogáló szél ellenére is sikerült mindenkinek életre kelteni a tüzet. A hangulat kiváló volt, miközben főttek az ételek, stúdiósunk gondoskodott zenés kívánságműsorról is. A kéttagú zsűrinek nagyon nehéz volt a döntés, a finomabbnál finomabb babételek, pörköltek, lecsó és halászlé között nehéz volt felállítani sorrendet.

Végül egy lánycsapat nyert, akiknek tagjai ízletes nyúlpörköltet készítettek. A többieknek sincs okuk kesergésre, mivel nagyon ügyesek voltak, ételeik az utolsó kanálig elfogytak szakácsaink nagy bánatára; a zöldborsófőzelék menzai vacsora aznap ímmel-ámmal fogyott csak!

Evés után még jött a munka neheze, a nagybográcsokat, tányérokat, tálakat el kellett mosogatni, a bográcstartókat el kellett pakolni. Az egyedi bográcstartókért köszönet a két Tibi bácsinak.

A rendezvényünket megtisztelte az iskola vezetése és néhány tanár is, akik nagy érdeklődéssel kóstolgatták a készülő különlegességeket.

A nagy sikerre való tekintettel a versenyzők és a diákok már jelezték, évbúcsúztató jelleggel szívesen megismételnék az akciót további ínyencségek elkészítésével.

Tóth Gergely, DÖK patronáló, nevelőtanár