A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói ebben a tanévben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az országos versenyeken.

Az Szakmacsoportos Érettségi Tantárgyak Országos Verseny (SZÉTV) döntője 2011. március 28-29-én Szolnokon került megrendezésre, melyre iskolánkból 14 tanuló jutott be. Ennyi országos döntősünk még soha nem volt. Tíz pedagógiai szakközépiskolás osztályos tanuló oktatási szakmacsoportban mérte össze tudását: Anda Erika, Horváth Anita, Keller Anikó Zsófia, Krómer Brigitta, Maros Alexandra, Oláh Dalma, Pocsai Nikoletta, Répási Dóra, Szigeti Eszter, Várhegyi Petra. A környezetvédelmi szakközépiskolások közül 4 fő a környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportban bizonyíthatott: Gajtkó Attila, Tóth Péter, Takács Viktor, Szűcs Balázs. Büszkék vagyunk arra, hogy a döntőn ismét lett helyezettünk az első tízben: Maros Alexandra 12.D osztályos tanuló.

Örömmel számolhatunk be Kitaibel Pál Országos Biológiai és Természetismereti Verseny megyei fordulóján szakközépiskolai kategóriában, 9. évfolyamon Varga Lajos 1. helyezést ért el, ezzel az országos döntő résztvevője. 10. évfolyamon Bodnár Attila 2. helyezett lett. Gimnáziumi kategóriában még nagyobb a siker: Láng Evelin tizedikes biológia tagozatos tanuló első, Kovács Tibor pedig azonos (!) pontszámmal második lett. A gimnáziumi kategóriában az első és második helyezett is továbbjutó, ezzel az a ritka eredmény született, hogy egy ilyen rangos verseny országos döntőjén a megyénket iskolánk három diákja is képviseli, ez pedig ritkaságszámba megy. A Kitaibel-versenyen diákjaink olyan iskolák tanulóit utasították maguk mögé, mint a Földes Ferenc Gimnázium, a Hermann Otto Gimnázium és az Avasi Gimnázium!

Gratulálunk tanulóinknak az elért szép eredményekhez, további sok sikert kívánunk nekik! Köszönjük a felkészítő tanáraink lelkiismeretes odaadó munkáját a diákok és az intézmény nevében is.