Az elmúlt év októberében már írtunk arról, hogy iskolánk, a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egyik tanulója, Láng Evelin a Kitaibel Pál Országos Biológiai és Természetismereti Versenyen a gimnáziumok kategóriájában országos 5. helyezést ért el.

Örömmel számolhatunk be most ennek a versenynek az újabb eredményeiről is. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szakközépiskolai kategóriában, 9. évfolyamon Varga Lajos 1. helyezést ért el, ezzel az országos döntő résztvevője. 10. évfolyamon Bodnár Attila 2. helyezése sajnos nem ér döntőt, de nagyon szép eredmény. Gimnáziumi kategóriában még nagyobb a siker: Láng Evelin tizedikes biológia tagozatos tanuló első, Kovács Tibor pedig azonos (!) pontszámmal második lett. Ezzel az a ritka eredmény született, hogy egy ilyen rangos verseny országos döntőjén a megyénket iskolánk három diákja is képviseli, ez pedig ritkaságszámba megy.

A Kitaibel-versenyen diákjaink olyan iskolák tanulóit utasították maguk mögé, mint a Földes Ferenc Gimnázium, a Hermann Otto Gimnázium, az Avasi Gimnázium!

Gratulálunk a döntőbe jutáshoz és sok sikert kívánunk nekik! A további eredményekről természetesen be fogunk számolni.

Szénási Tibor szaktanár