DSCN3522Iskolánkban ebben a tanévben is megrendeztük a hagyományos KAZINCZY SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY házi fordulóját 2016. febr. 18-án 14 órai kezdettel a könyvtárban.

Szokatlanul nagy volt az érdeklődés, bár a betegségek miatt többen lemondták, így is 22-en versenyeztek a 9-12. évfolyam diákjai közül. Erős mezőny volt, a leggyengébb pontszám is elérte 100-ból az 54-et. A tanulók kellő komolysággal vették a feladatot, mind a szövegválasztásban, mind az előadásban, mind a megjelenésben megfeleltek az elvárásoknak.

Két kategóriában értékeltük a versenyzőket. A szakközepesek között Kocsik Dávid (12.E) I. , Duljánszki Evelin (10.F) II., Zimmer Marianna ( 9. D) III. helyezést ért el. A gimnazisták mezőnyében Bacsur Boglárka (11.A) I., Kovács Bianka Dorottya (11. A) II. és Fehér Alexandra (12.B) III. lett. Eredményüket oklevéllel, jutalomkönyvvel és egy szakfolyóirattal ismertük el, valamint minden versenyző kapott egy emléklapot is.

A megyei versenyen Bacsur Boglárka képviselte iskolánkat 2016. 02. 24-én Miskolcon, a Diósgyőri Gimnáziumban, ott 12. helyezést ért el.

Ugyancsak Bacsur Boglárka szerepelt egy másik felolvasó versenyen, melyet Czigány Lórántról neveztek el 2016. 03. 4-én Sátoraljaújhelyen. Az író, irodalmár emléke előtt tisztelegtek ezzel a Kossuth Lajos Gimnázium könyvtárában, melyet Czigány Lórántról neveztek el. Ezen a versenyen Boglárka III. helyezést ért el, melyhez szeretettel gratulálunk.

Tokaj, 2016. 03. 09.

A magyar munkaközösség nevében
Jánosné Petruska Magdolna.