osztv-kv2016. március 07-08-án Budapesten a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezője a BMSZ Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolájában került megrendezésre a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Döntője, ahol Kamenyiczki Zsolt 14. évfolyamos Környezetvédelmi Technikus tanuló képviselte iskolánkat.

A szakmai verseny a komplex vizsga összes vizsgatevékenységét tartalmazta, amely 1 db írásbeli, 2 db gyakorlati és 2 db szóbeli részből állt. Zsolt az írásbelin, valamint a méréstechnikai gyakorlati vizsgatevékenységeken elérte a 71%-ot, így a 315/2013 (VIII. 28) Kormány rendelet 7§ (3) alapján mentesül a Komplex szakmai vizsgáján az adott vizsgafeladatok teljesítése alól 100%-os teljesítménnyel és jeles eredménnyel.

Az országos döntőbe 15 diák jutott be az ország összes környezetvédelmi technikusokat képző iskoláiból, és a teljes mezőnyben szépen helytállva az előkelő 6. helyezést érte el, amely az iskola OKJ technikus képzésének történetében az eddigi legszebb eredmény.

Zsolt felkészítésében a teljes környezetvédelmi munkaközösség részt vett, a sikerhez azonban elengedhetetlen volt a tanuló hozzáállása, felkészülése és teljesítménye.

Felkészítő tanárok: Fakla Ida osztályfőnök és Pataki Zsolt szaktanár