2011. május 17-én este a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium színjátszó diákjai vették birtokba egy előadás erejéig a Paulay Ede Színház színpadát.

Az iskola színjátszás iránt érdeklődő tagjai – immáron harmadik éve – heti egy alkalommal képességfejlesztő foglalkozáson vesznek részt. A foglalkozás az iskola pedagógia és nyelvi tagozatán tanuló, illetve a művészetek, a színjátszás iránt érdeklődő diákok számára indult. A hetente történő találkozások alkalmával a fiatalok helyzetgyakorlatokkal, kommunikációs- és drámajátékokkal fejleszthetik kommunikációs, improvizációs képességüket.

Tavaly saját művüket, a Mákos lecsót, az idén Oscar Wilde A canterville-i kísértet című történetét adták elő. A bemutatott darab szövegkönyve dr. Jánosné Petruska Magdolnának és egykori tanítványainak köszönhető, akik néhány évvel ezelőtt egy korábbi előadáshoz dramatizálták Oscar Wilde regényét. A történet viktoriánus Anglia egy ódon kastélyában játszódik, ahol háromszáz éve egy kísértet fel-felbukkanása tartja rettegésben az ott lakókat és a személyzetet…

A felkészülést, a darab betanítását dr. Makóné Kontra Julianna segítette. A szereplők voltak: Szajkó Tamás, Oláh Petra, Oláh Dávid, Rudolf Krisztina, Andrássy Judit, Somogyvári Szilvia, Kovács Marietta, Albert Annamária, Iski Gréta, Perger Fruzsina, Földesi Attila, Deczki Klaudia, Földesi Mariann.

A kis színjátszó csoport családias hangulatban adta elő a művet, ami osztatlan sikert aratott. Köszönjük a Paulay Ede Színháznak a lehetőséget, hogy diákjaink megtapasztalhatták milyen „a világot jelentő deszkán” való szereplés.

a színjátszók