Nagy izgalommal vártuk mi, kis gólyák az augusztus végét, hiszen ekkor került sor a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, leendő iskolánkban az immár hagyománnyá vált gólyatáborra. A táborban közel 140 gólya és több felsőbb éves önkéntes segítő is részt vett.

Több mint 80 településről érkeztünk meg a kollégiumba, ahol kezdetben még bizalmatlanul, de nagy kíváncsisággal nézegettük egymást. Egy-két óra múlva azonban már megismerkedtünk osztálytársainkkal és osztályfőnökeinkkel is. Délután iskolánk igazgatóhelyettesének, Pataki Zsolt tanár úrnak a vezetésével háromórás túrát tettünk a Kopaszra. Este mókás csapat-összekovácsoló vetélkedőn vettünk részt, ahol a zenéé, a táncé és a vidámságé volt a főszerep.

Másnap, reggeli után, ügyességi versenyt rendeztek nekünk a sportcsarnokban. Később az osztályok segítőik közreműködésével begyűjtő körútra indultak. A begyűjtendő tárgyak között szerepelt például a halpikkely vagy a 2002-es tízforintos. Külön feladatunk volt a Pálinka dal szövegének átírása úgy, hogy az élményeinket tükrözze.

Este egy éjszakai túra ,,gyötrelmeinek” tettek ki minket a szervezők. Tanáraink és a segítők érdekes feladatokat találtak ki, amelyeket a hegyi kirándulás közben kellett megoldanunk.

Utolsó nap a gólyák egy akadálypályát hoztak létre, amit az osztályok által kitalált feladatokból állítottak össze. A diákok nem titkolt szándéka volt, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák a másikat, de ez egyáltalán nem volt zavaró számunkra, remekül szórakozott mindenki.

A tábort eredményhirdetéssel zártuk, amelyen kiderült, hogy a legtöbb pontot a 9. C belügyi rendészeti gimnáziumi osztály gyűjtötte. De a többiek is győztesnek érezhették magukat, hiszen életre szóló élményeket szerezhettek. Szeptember másodikán már ismerősként üdvözölhettük egymást a tanévnyitó ünnepségen.

Szeretnénk megköszönni osztályfőnökeinknek, nevelőtanárainknak, a segítőknek, valamint Ladinszki Tünde kollégiumvezetőnek, hogy megszervezték és lebonyolították ezt az emlékezetes, jó hangulatú tábort. Reméljük, az itt kialakult barátságok végigkísérik majd a középiskolás éveinket.

Fiák Lilla 9. C,
Kovács Bianka 9. A és
Olasz-Szabó Sára 9. B osztályos tanulók