A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói megállják helyüket az egyetemeken és főiskolákon, valószínűleg ezért is jönnek szívesen hozzánk a felsőoktatási intézmények képviselői, hogy bemutassák képzéseiket végzős diákjainknak. Régi hagyományunk, hogy tanulóinknak nem kell elutazniuk ahhoz, hogy információt kapjanak a felsőoktatási intézmények által kínált továbbtanulási lehetőségekről.

Idén hetedik alkalommal rendeztük meg január 6-án a felsőoktatási nyílt napot intézményünkben. Ezen a napon a 11-12. évfolyamos tanulóink, valamint a szakképzésben részt vevők nyolc helyszínen nyerhettek betekintést a felsőoktatási képzésekbe, az ott folyó munkába és hallhattak az ottani juttatásokról, ösztöndíjakról, s nem utolsó sorban a változatos hallgatói életről is.

Tanulóink érdeklődése ebben az évben is nagy volt, megteltek az előadó termeink, a kollégiumi konferenciatermünk és több szaktantermünk is. A diákok továbbtanulási irányuknak megfelelően hallgathattak előadásokat, s tehettek fel őket érdeklő kérdéseket tanszékvezetőknek, egyetemi és főiskolai oktatóknak. Nagyon sokszínű volt a kínálat, eljött hozzánk a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatika Kara, a Műszaki Földtudományi Kar és a BTK Tanárképző Intézete, a Debreceni Egyetem Természettudományi Kara, Mezőgazdasági-Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a DE-Egészségügyi Kar, a Nyíregyházi Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola, a Comenius Főiskolai Kar, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola.

Összességében nagyon eredményes volt a nyílt napunk, a meghívottak és középiskolánk diákjai is hasznosnak tartották az előadásokat és az azt követő kötetlen beszélgetéseket. A felsőoktatási intézmények képviselői megígérték, hogy jövőre is ellátogatnak hozzánk.

Dévaldné Orosz Beatrix
igazgatóhelyettes