Interaktív beszélgetés Áder János Köztársasági Elnökkel

IMG_7938A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola – környezetvédelmi szakközépiskola és szakképzést folytató intézményként, környezeti nevelési mintaiskolaként, örökös ökoiskolaként – nagy hangsúlyt helyez a felnövekvő generációk szemléletformálására.

Ennek a szemléletmódnak a részeként – az ország első középiskolájaként – már májusban csatlakoztunk Áder János Köztársasági Elnök Úr „Élő bolygónk” felhívásához, amihez néhány nap elteltével több százan csatlakoztak. Erre a kiugró regisztrálásra maguk a szervezők is felfigyeltek. Támogatásunk elismeréseként – meghívásunkra – 2015. október 5-én maga a kormányfő látogatott el iskolánkba és folytatott interaktív beszélgetést diákjainkkal, válaszolt a tanulóinkat foglalkoztató kérdésekre. Áder János a találkozó részeként a klímavédelem aktuális problémáira is rávilágított.

A program zárásaként Molnárné Tóth Erika intézményvezető bejelentette a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskolája Élő bolygónk kampányhoz való csatlakozását, és felkérte Magyarország valamennyi köznevelési és felsőoktatási intézményét, hogy csatlakozzanak Áder János köztársasági elnök úr kezdeményezéséhez és regisztrációjukkal támogassák azt.

A találkozóról az alábbi linkeken olvashatnak részleteket az érdeklődők:

http://www.hirado.hu/2015/10/05/tokaji-gimnazistak-kerdeztek-a-klimavaltozasrol-az-allamfot/

http://magyaridok.hu/belfold/ader-janos-klimavedelmi-kampanyanak-tamogatasara-buzditanak-37531/

http://magyarhirlap.hu/cikk/37131/Minel_tobb_csatlakozot_var_az_Elo_Bolygonk

http://www.boon.hu/az-allamfo-klimavedelmi-kampanyat-elsokent-tamogato-iskola-az-osszes-oktatasi-intezmeny-csatlakozasara-buzdit/2929606

http://www.hirado.hu/videok/hirado-m1-1930-2015-10-05-i-adas/ 34.45-37.00 percig