KutDiák verseny

A Kutató Diákok Országos Szövetsége által 2015. február 6-7-én Sárospatakon rendezett Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencián a Tokaji Ferenc Gimnázium két tanulója, Pózer Erik és Varga Bianka továbbjutottak a Tudományos Diákkörök XV. Országos Konferenciájának országos döntőjébe, amelyre 2015. március 20-21-én Miskolcon kerül sor. Tudományos munkájuk témája: Mikroelemek és fémes szennyeződések vizsgálata vízi élőlényekben.

Felkészítő tanáruk: Fakla Ida

Informatika verseny – Eger

Iskolánk három diákja február 14-én Egerben vett részt egy igen rangos, jól szervezett informatika versenyen az Eszterházy Károly Főiskolán. A verseny programozás kategóriájára az országból 28 csapat jelentkezett. Az első fordulóban még minden 3 fős csapat otthon dolgozhatta ki a megoldásait, amit határidőre be kellett küldeni. A megoldások alapján választották ki a döntőbe került 7 csapatot, akik Budapestről, Salgótarjánból, Miskolcról, Egerből, Szentendréről és Tokajból érkeztek.

Már az is komoly elismerés volt, hogy bekerültünk a döntőbe, ott pedig sikerült az 5. helyet megszerezni a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola csapatának!

A tokaji csapat (kaleiDOScope) tagjai:
Gönczi Zoltán (11. C)
Kiss Zoltán (12. B)
Vedres Dávid (11. C)

Felkészítő tanáruk: Erdős Zoltán

OKTV – Matematika

Kiss Zoltán 12. B osztályos tanulónk a megyei fordulóban nagyon szép eredményt ért el. Felkészítő tanára: Kunné Hubai Gyöngyi.

Arany Dániel Matematika Verseny

Olasz-Szabó Sára 10. B osztályos tanuló a haladók II. kategóriája 2. fordulójában elérte a továbbjutáshoz szükséges pontszámot. Nagyon drukkolunk érte, hogy az országos versenyben is tudja majd képviselni iskolánkat.

Felkészítő tanára: Tóthné Móra Melinda.

Savaria Országos Történelmi Verseny

Iskolánk két kilencedik évfolyamos tanulója nagyon sikeresen szerepelt a Savaria Országos Történelmi Verseny Miskolcon megrendezett megyei fordulóján, Szénási Tibor (9. B) első, Nagy Márk (9. B) osztályos tanuló a második helyet szerezte meg.

Felkészítő tanáruk: Tóth Attila.

Rákóczi verseny

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola február végén névadójának tiszteletére emlékversenyt rendez. A TFG diákjai rendszeres résztvevői ennek a megyei szintű megmérettetésnek. Az idén Hanák Alíz (10. B), Porubszki Dávid (9. A) és Szénási Tibor (9. B) osztályos tanulóink alkotta csapat nevezett be a versenyre és szerezte meg az előkelő második helyet.

Felkészítő tanáruk Dévaldné Orosz Beatrix.

Szép Magyar Beszéd

2015. február 25-én a B-A-Z Megyei Pedagógiai Intézet szervezésében került sor a Péchy Blanka emlékére rendezett „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulójának lebonyolítására. 27 gimnáziumban tanuló diák mérhette össze tudását, képességeit. A három részterületből álló verseny eredményei nagyon szorosnak bizonyultak. Iskolánk 11. A osztályos tanulója, Pásztor Patrícia 12. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Gintner Tamásné Hornyák Ágnes.

Gratulálunk tanítványainknak elért eredményeikhez, felkészítő tanáraiknak a kivívott sikerekért.

Dévaldné Orosz Beatrix
igazgatóhelyettes