image1.JPGEredmények a téli mércéről

Kis városunk két folyóját egyre több tokaji fiatal használja ki a saját maga javára. A Simon László és Kretz Tamás edzők vezette kicsiny kajak-kenu klub jelentős eredményeket ér el évről-évre vízen és szárazföldön egyaránt. Minden apró eredmény mögött rengeteg munka, óriási akarat és erőfeszítés áll. A klub 12 éven felüli tagjai heti 9 edzésen vesznek részt, melyből három kora reggel 6-tól kezdődik. Ilyen áldozatokat nem sok fiatal hoz meg az országban, és a mi tokaji gyerekeink sem tennék meg, ha edzőiknek nem lenne olyan belső kisugárzásuk, mellyel „beléjük nevelik” ezt a rendkívüli sportszellemet és kitartást.

Joggal kérdezhetik, hogy miért beszélünk kajak-kenuról télen. A téli időszak sem pihenő a kajak-kenusoknak, hiszen a téli edzéseket a sötétben felkelés és sötétben történő esti futások még keményebbé és embert próbálóbbá teszik.

Hogy sikersportág a kajak-kenu az megmutatkozott február 14-én is, az idei Héraklész fizikai felmérő bajnokságon, amelyen három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson több mint 1500 gyerek gyűlt össze, akik – ahogyan a vízen teszik – a szárazföldön is lelkesen, teljes erőbedobással végezték a feladatokat. A mi csapatunk Tiszaújvárosban bizonyított. A programban a szokásoknak megfelelően futás, lábemelés, fekvenyomás és húzódzkodás szerepelt, és bizony születtek olyan eredmények, amelyek alapján biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon garantált lesz, fenntartható a kajak-kenu sport eredményessége.

A saját korcsoportjukban helyezést elért tokaji versenyzők a következők:

Gimnazisták: kajak fiú: Mozgi Milán 1. hely, Molnár Martin 4. hely; kenu fiú: Vajkai Bálint Levente 3. hely, Vajkai Bence 2. hely

Általános iskolások: kajak lány: Pénzes Emese 5. hely, kajak fiú: Wasserman Máté 1. hely, Siha Bálint 2. hely, Soltész Péter 3. hely.

Csapatunkat erősítették a következő versenyzők: Pénzes Lóránt, Kovács Márta, Patai Péter, Májer Sándor János, Takács Dominik, Dobozi Bence, Várkonyi Bence, Góg Benedek, Bodó Bendegúz, Patai Bence, Patai Gergő, Dobozi Ádám.

Gratulálunk a csapatnak és edzőiknek! A nyári csodálatos szezonhoz sok sikert kívánunk!

Májer Jánosné Arday Otilia