A tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, mint a Tokaj és Térsége Tehetségsegítő Tanács (TTTST) gesztorintézménye Térségi Tehetségnapot szervezett a Paulay Ede Színházban. A tehetségnap megrendezésének fő célja a térségben folytatott tehetségsegítő tevékenység minél szélesebb körben történő megismertetése, a tehetségígéretek bemutatása, a tehetségbarát társadalom kialakítása. Ezért is volt a rendezvény nyilvános és ingyenes. Fővédnöke Májer János, Tokaj város polgármestere elsőként köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt és a sok szereplőt. Ezt követően Dr. Dankóné Patkó Kornélia, a Tokaji Ferenc Gimnázium igazgatója a tehetségsegítő munkához anyagi alapokat nyújtó pályázati lehetőségeket mutatta be. Kormos Dénes, a tehetségsegítő tanácsok országos koordinátora a Nemzeti Tehetségprogramról tartott vetítettképes előadást. A tehetségígéretek, és a már azonosított tehetségek bemutatkozó műsorát a tokaji óvodások kezdték. Ez után sorra bemutatkoztak a TTTST tehetségműhelyei: II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési és Oktatási Intézmény, Tokaj; Erzsébet Királyné Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Rakamaz; Klapka György Általános Iskola, Tarcal; Rakovszky Sámuel Általános és Művészeti Iskola, Gávavencsellő; Körzeti Általános Iskola és Óvoda, Tiszanagyfalu; Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Tokaj.
Az óvodás korosztálytól a mesterképzésben résztvevő egyetemi hallgatóig láthattunk tehetségeket térségünkből. Rendkívül széles volt a paletta is, hiszen a hangszeres zenétől a szóló éneken át a táncig, a matematikai, természettudományos eredmények, projektek bemutatásától a mesemondáson, szép magyar beszéden át az idegen nyelvű dráma előadásáig rendkívül sokféle produkcióban gyönyörködhettünk. Ehhez társultak a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vegyes karának, hangszeres zenészeinek és szólóénekeseinek produkciói is.
A tehetségnap fontos eseménye volt, amikor a színpadon 16 pedagógus átvehette az Iskolai tehetséggondozás című akkreditált tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványát Dr. Balogh László professzor úrtól, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnökétől.
Ezúton is szeretnénk gratulálni valamennyi résztvevőnek, az őket felkészítő, segítő nevelőknek, a tehetséggondozó műhelyek vezetőinek, az iskolák igazgatóinak. Külön köszönjük az intézményfenntartó önkormányzatoknak, a települések polgármestereinek a támogatást, és azt, hogy személyes jelenlétükkel is megtisztelték a rendezvényt. Köszönettel tartozunk a Kulturális és Konferencia Központ dolgozóinak is a méltó helyszín és a technika biztosításáért. És köszönjük valamennyi kedves érdeklődőnek, vendégnek, szülőnek, kollégának részvételét és figyelmét.
Zárszavában Dr. Dankó József, a TTTST titkára, a program levezetője hangsúlyozta, hogy nagyon sokat tanultak a tehetségpontok egymástól. Partnerekként továbbra is együttműködnek és segítik egymást a tehetségek azonosításában, gondozásában, fejlesztésében és követésében.

Dr. Dankó József,
a TTTST titkára