A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szalagavatóján, 2011. október 21-én zsúfolásig megtelt vendégekkel a sportcsarnok. Az iskola környékén lehetetlen volt parkolóhelyet találni.
Az ünnepi beszédek és az elhangzó versek után hat végzős osztályunk 164 tanulójának tűzték fel az érettségire készülők közös szimbólumát, a szalagot az osztályfőnökök – Makó Balázsné 12. A, Berziné Takács Ágnes 12. B, Nagyné Dóka Nóra 12. C, Pásztor Istvánné 12. D, Erdős Zoltán 12. E, Dobrosi Ágnes 12. F – iskolánk hagyományai szerint. Az ünnepélyes perceket követően a közönség elismeréssel tapsolt a 12. évfolyamosok műsorszámainak végén. Az osztályok felelevenítették az elmúlt négy vagy öt év legemlékezetesebb eseményeit, az osztályban történt változásokat. A közös tánc után átnyújtották a hála virágait szüleiknek és az osztályfőnököknek. Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink nagyon színvonalas programokkal készültek, nem volt hiábavaló a felkészülésbe fektetett energia. Köszönet illeti az osztályok tánctanulását segítő kollégákat: Ladinszki Tünde kollégiumvezető a 12. B, Dévaldné Orosz Beatrix a 12. C, E és F osztályok műsorát gazdagította ötleteivel.
Intézményünkben még soha nem övezte akkora várakozás és készülődés a szalagavatót, mint ebben a tanévben. Erről tanúskodik a keringőző diákok száma. 102 diák tanulta be és adta elő a Balogh Gáborné kolléganőnk által megálmodott bécsi keringőt. Fellépésüket elegancia, átélés és hibátlan kivitelezés jellemezte.
A szalagavató ünnepség 12. évfolyam közös énekével ért véget, amit egy ünnepi vacsora zárt a kollégium menzáján. Valamennyiünk számára felejthetetlen élmény marad ez a csodálatos est.

Molnárné Tóth Erika
igazgatóhelyettes

A próbán

A szalagtűzés

A nyitótánc

12.A műsora

12.B műsora

12.C műsora

12.D műsora

12.F műsora

12.E műsora

Zárótánc, közös ének