1._sz._PostaFebruár 13-án szakmai tanulmányút keretében Nyíregyházára látogattak a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma ügyvitel ágazati képzésén tanulók. A gyakorlati napon 35 diák ismerkedett meg az 1. sz. Postán zajló munkafolyamatokkal, valamint betekintést nyerhettek a Váci Mihály Kulturális Központ mindennapjaiba is. Mindkét helyen nagy szeretettel fogadták csapatunkat.

Papp László, a postahivatal vezetője és munkatársai színvonalas interaktív bemutatót tartottak a posta történetéről, a mintegy 70 kézbesítő és az egyes részlegeken dolgozók feladatairól. Kiderült többek között, hogy átlagosan naponta 1000-nél is több levélküldeményt adnak fel a nyíregyházi „nagypostán”, továbbá, hogy ma már gép olvassa és szortírozza a címzettek – akár kézzel írott – leveleit.

A kulturális központban diákjaink Mészáros Szilárd igazgató urat és Kobzos Judit igazgatóhelyettes asszonyt hallgatták meg. A vezetők bemutatták az épületet és meséltek a hozzá tartozó intézményekről, melyek az utóbbi években igen nagy átalakuláson mentek keresztül, és számos nívós rendezvénynek adnak otthont. Az érdekes történetek mellett hasznos tapasztalattal gyarapodott a leendő irodai asszisztensek és titkárok tudása a rendezvényszervezést illetően is.

Köszönjük a lehetőséget!

Győri Márta
szaktanár
Majoros Cecília
szaktanár