20180123_132209Az idén, mint ahogyan a múlt évben is, sikerült iskolánkból néhány osztályt szakmai tanulmányútra vinnünk egyetemre, illetve céghez is.

Decemberben az IT Services Hungary (ITSH) céget, januárban a Debreceni Egyetem Informatika Karát látogattuk meg a 12. E informatika-ügyvitel, a 13. informatikai rendszergazda és a 13. informatikai rendszer-üzemeltető osztállyal és osztályfőnökeikkel (Szabó Tamás, Tokajiné Pekk Bernadett, Határik Dávid). A tanulók és kísérő tanáraik mindkét helyszínen megismerkedtek az épülettel, a benne folyó munkával, valamint érdekes tájékoztató előadásokat hallgathattak meg. Belepillanthattak a mindennapi munkába, az egyetem életébe, hogy milyen végighallgatni egy több órás előadást, ezután megnézhették a „Szuperszámítógépet”, amiből Magyarországon három darab található, és ezek közül a legmodernebb a Debreceni Egyetemen.

Összességében elmondható, hogy a gyerekek rendkívül érdekes prezentációt hallhattak mindkét helyszínen, és számos új információval ismerkedhettek meg.

Bízunk benne, hogy áprilisban tovább bővülhet ismeretük, és sikerül eljutnunk Miskolcra a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., röviden BOSCH, illetve a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. gyáraiba.

Tokaj, 2018. február 6.

Szabó Tamás
szervező, kísérő