A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziumának és Szakgimnáziumának diákjai is részt vehettek az idén először megrendezésre kerülő Jobb Veled a Világ tehetségkutatón. Intézményünket Bancsók Laura 11. D, Godó Zsófia 5/13. és Novák Gréta 9. E. osztályos tanuló képviselte.

A rendezvényt a miskolci Fráter György Gimnáziumban tartották, ahol a megyéből számos általános iskola, középiskola és művészeti iskola volt jelen, összesen 22 produkcióval. Az előadások között tánc, zenei, illetve hangszeres zenei produkció is szerepelt. Említésre méltó az intézményben dolgozó pedagógusok és a technikai személyzet magas szintű szakmai felkészültsége, segítőkészsége.

A kiváló hangosítás és a pozitív hozzáállás meghozta gyümölcsét. Iskolánkból elsőként Novák Gréta 9.E osztályos tanuló énekelte Czézy Ez a mi otthonunk című dalát zenei alapra. Őt követte Bancsók Laura, aki a Hooligans Játszom című slágerét adta elő gitárkísérettel. Produkcióját a közönség hangos tapssal jutalmazta. Harmadikként Godó Zsófia következett a Margaret Island Engedd, hogy szabad legyek című dalával, szintén gitárkísérettel. Ez utóbbi produkció a 22 előadás közül másodikként jutott tovább a Budapesten május 27-én megrendezésre kerülő országos döntőbe. Két másik tanulónk teljesítményét az iskola oklevéllel és ajándékokkal jutalmazta.

Budai János
kísérő tanár