1Pénteken készültünk az osztályfőnökünknek, Patakiné Litva Boglárkának, Bogi néninek egy kis meglepetéssel, melyet összekötöttünk a pedagógus nappal.

Egy játékos, rejtvényekkel teli délelőttöt terveztünk neki. A megoldandó feladatok között szerepelt az osztályhoz kapcsolódó versírás német nyelven, amelyhez megadtunk neki néhány szót németül, amelyeket bele kellett szőnie az alkotásba. Ezután megkapta az osztály ülésrendjét, amelyből kihagytunk 10 személyt és kíváncsian vártuk, hogy Bogi néni ki tudja-e tölteni a hiányzó nevekkel, ismeri-e pontosan, hogy ki hol ül. Ezt a feladatot követően egy puzzle játékkal készültünk, amelyet ha kirakott, a darabokból összeállt az egyik osztályképünk. Hetedik óra után várt még egy feladat Bogi nénire. Egy kulcsot nyújtottunk át neki azzal az üzenettel, hogy ha megtalálja a megfelelő szekrényt, amelyet a kulcs nyit, akkor elérkezik egy újabb megoldandó feladványhoz. A szekrényt kinyitva egy üzenettel találta szembe magát: „Végállomás a belső udvarban”.

Osztályunk nagy része ott várta lent osztályfőnökünket, aki meglepődve érkezett hozzánk, majd ezt követően átadtuk a pedagógus napi ajándékot és meghallgathattuk a nap folyamán megírt verset is.

Ezután következett még a délután hátralévő része, ugyanis egy közös főzésre invitáltuk osztályfőnökünket, aki a meghívást örömmel elfogadta. Főzés közben beszélgetéssel töltöttük az időt, illetve, akinek kedve tartotta, játszhatott a sportcsarnokban.

Este hét óráig töltöttük együtt a délutánt, amelyen mindenki nagyon jól érezte magát. Bízom benne, hogy ez a nap nagyon szép, maradandó emlék marad minden résztvevő számára.

Kocsis Nóra, 11. A