IMG_20160415_0759132016. április 14-16-án rendezték meg az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában a XII. Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Csapatversenyt, melyre az ország 58 iskolájának 4 fős csapata nevezett. Iskolánk második alkalommal vett részt a megmérettetésen, melyen 2 napon keresztül összetett feladatokat kellett teljesíteni.

Idén a csapat összeállítása során szembesültünk az első nehézséggel, ugyanis 6 egyforma képességű, jól felkészült, nagyon motivált tanulóból kellett kiválasztani a négy versenyzőt. A jelöltek házi szintfelmérése is csak apró különbségeket tárt fel, így végül az Áldorfai Márk, Horváth András, Vajkai Bálint Levente, Takács József négyes lett a befutó és Gyarmati Zsolt, valamint Kocsik Dávid alkották a tartalékot. A felkészülést mind a hatan lelkiismeretesen elvégezték.

A Budapest határában található iskolába csütörtökön délelőtt érkeztünk meg, ahol regisztrációt és ebédet követően sor került az elméleti feladatok megoldására. Ennek során a csapat belügyi rendészeti ismeretek, idegen nyelv, informatika tantárgyakból, valamint közlekedési ismeretekből tesztlapot töltött ki.

A második napot a reggelit követően fizikális felméréssel kezdtük. Ennek során előbb a 2000 m-es futást teljesítettük, majd sorban jöttek a felmérések fekvőtámaszból, felülésből, függeszkedésből, valamint helyből távolugrásból.

A rövid pihenést és ebédet követte a lövészet, ahol nagyszerű teljesítménnyel (20 célból 18) a 2. legjobb eredményt értük el.

A katasztrófavédelmi feladatok során szintén remekeltünk. A tűzoltóautó felszerelései közül 10-ből 10-et ismertek fel versenyzőink, a fecskendő összeszerelése során pedig mindössze egyetlen pontot veszítettek.

Az utolsó versenyszám az akadálypálya volt, ahol mindössze egyetlen másodperccel maradtak le a gyakorlás során elért legjobb időtől.

A szombati katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutatókat követően izgatottan vártuk az eredményhirdetést, melynek során előbb azt tudtuk meg, hogy mi lettünk a négy borsod megyei iskolából a legjobb csapat csakúgy, mint két éve, melyért a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság jutalmát vehettük át. Ismét a mi csapatunk írta a legerősebb tesztet belügyi rendészeti ismeretek tantárgyból, azonban most az elméleti feladatok összesített pontszáma is nekünk volt a legmagasabb, vagyis az elméleti feladatokat egyértelműen uraltuk. Ezzel a teljesítménnyel elnyertük a BM. Központi Személyzetfejlesztési Főosztály, illetve a Közszolgálati Egyetem különdíját.

Összességében az iskola csapata 58 indulóból a 9. helyen végzett.

A tanulók felkészítését végezte: Nagy Csaba, Lakatos László, Szabó Tamás, Dávid Zoltán, Molnár Béla, Derecskeiné Nagy Mária, Szegedi Mária, Derecskei Sándor.

Gratulálunk a tanulók sikeres szerepléséhez, kollégáink eredményes felkészítő munkájához.