szétvIskolánk végzős pedagógiai osztályából Sipos Vivien, Nagy Klaudia és Zelenák Eszter jutott tovább ebben a tanévben a Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak versenyének döntőjébe. A továbbjutáshoz az elődöntő interaktív lebonyolítású feladatainak sikeres megoldására volt szükség, amelyre ebben a szakmacsoportban iskolánkból kilenc tanuló jelentkezett. A három legeredményesebb diák szorgalmasan készült a verseny folytatására, amelyet április 11-12-én Szolnokon rendeztek meg. 

A továbbjutott 34 tanulóval együtt az oktatási alapismeretek tantárgy kérdésköreiben bizonyíthatták jártasságukat. A két napos verseny során az írásbeli feladatlap megoldását követően szóbeli felelettel is összemérték tudásukat a résztvevők. Sipos Vivien az eredmények összesítése alapján 16. helyezést ért el. Zelenák Eszter a döntőbe jutottak között a 30. helyen végzett, Nagy Klaudia kevéssel maradt mögötte, így a 31. helyre rangsorolták az eredményei alapján. Büszkék lehetnek eredményeikre, sikeresen szerepeltek az erős mezőnyben.  Ez a megmérettetés ráhangolódást jelentett számukra az érettségi vizsgákra.

A tapasztalatszerzés izgalmas pillanatai mellett a festői versenyhelyszínre is emlékezni fognak. A felkészítésükben Berziné Takács Ágnes és Dobrosi Ágnes segítette őket.