image12018. március 21-én, 20 diáktársammal és 2 pedagógussal (Levik Regina, Patakiné Litva Boglárka) kaptunk lehetőséget a Goethe Intézet budapesti központjának látogatására.

Érkezésünk után az Intézet Magyarországon egyedülálló könyvtárával ismerkedhettünk meg, ahol több, mint 10.000 db német nyelvű könyvet és ezen felül még folyóiratokat olvashatnak a látogatók, valamint filmeket is nézhetnek. A könyvtár megismerése után interaktív feladatok segítségével ismerkedtünk meg egymással. Ezután 3 fős csapatokra oszlottunk, és egy kvízt kellett kitöltenünk. A feladatok során az épületet fedeztük fel, illetve az intézmény által kínált nyelvvizsgáról kaptunk információt. A válaszok ellenőrzése után országismerettel, híres személyek felismerésével foglalkoztunk, majd a németek szokásairól szóló érdekes videót néztünk meg.

Véleményem szerint tartalmas napot töltöttünk a Goethe Intézetben. Mivel az előadás 1,5 órán keresztül németül zajlott, az idegennyelv-tudásunkat is fejleszthettük.

Reméljük, hogy a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma diákjainak hamarosan lesz újabb alkalmuk egy ilyen, vagy ehhez hasonló tanulmányi kirándulásra. 

Kocsis István
10.A osztályos tanuló