davA Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 10. és 11. évfolyamos informatikai ágazati képzésben részesülő diákjai juthattak el Egerbe, az  Eszterházy Károly Egyetemre.

Nagy szeretettel fogadtak minket a C épületben, ahol először a tanszéki könyvtárban a Számítástudományi Tanszék oktatója tartott rövid bemutatást az épületekben folyó munkákról. Megtekinthettük a robotika labort, az IoT tanszék bemutatóját, az android programozást, valamint az előadótermekbe és informatika szaktantermekbe nyerhettünk bepillantást. 

Külön szeretnénk megköszönni a rendhagyó órát, ahol nemcsak az android programozás részleteit láthattuk, de megtapasztalhattuk azt is, hogy az agyi aktivitást, az agyhullámokat hogyan mérik a megfelelő műszerekkel, és hogyan lehet kiértékelni, illetve információt gyűjteni a felhasználók internetes böngészési szokásairól.

A diákok nagyon jól érezték magukat a tanulmányi út során, és reméljük, hogy a következő évben is elvihetjük őket a Szerencsi Szakképzési Centrum által támogatott szakmai tanulmányútra!

 

Erdős Zoltán, Agócs Miklós és Tóbiás Gábor
Szervező, kísérők​


A Szerencsi  SZC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 10. és 11. évfolyamos informatika tagozatos diákjai betekintést nyerhettek, Debrecenben az IT Services Hungary (ITSH) cég központjának hétköznapjaiba. Megismerhették az ott dolgozók munkáját, szerteágazó szolgáltatásainak működését. Érdekes tájékoztató előadásokat hallgathattak meg a cégen belüli szakterületek működéséről. Az épületben található szervergépeket, hálózati eszközöket testközelből figyelhették meg, működés közben. 

Összességében a gyerekek számos új információval ismerkedhettek meg. Betekintést nyertek egy cég mindennapos feladataiba.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben tovább bővülhet ismeretük, és sikerül eljutnunk az iskolánkkal kapcsolatot tartó multi cégekhez, mint például a BOSCH Kft-hez Miskolcra, illetve a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. gyáraiba.

Agócs Miklós, Tóbiás Gábor
Szervező, kísérő