verseny3Április 5-én rendezték meg a „B.-A.-Z. Megyei Értékőrzők” vetélkedő-sorozatának megyei fordulóját, melyen általános és középiskolás 4 fős csoportok versenyeztek egymással. A megyei megmérettetést két forduló előzte meg, melyeken a SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziumának csapata sikeresen helytállt.

Az első forduló keretében egy online-tesztet kellett kitölteni, majd a sikeres továbbjutóknak a második körben szintén meg kellett oldaniuk egy tesztet, illetve egy 5 perces kisvideót kellett készíteniük egy általuk választott helyi értékről. A gimnázium 11.A osztályos csapata, az „Aszúszemek” – Dojcsák Balázs, Kelemen Dorina, Nagy Dániel és Spisák Panna Kincső – Agócs Miklós tanár úr segítségével a Tokaji Múzeum épületéről készítettek egy igényes és igen érdekes kisfilmet. Emellett egy logót is alkotott Tóth Noémi osztálytársuk, amely visszatükrözi Tokaj város értékeit.

A sikeres fordulók után a csapatok meghívást kaptak március 29-ére a Szerencsi Bonbon Kft-be, ahol a csokoládékóstolás és rövidfilmek vetítése mellett a diákoknak lehetőségük volt, hogy saját maguk készíthessenek egy-egy tábla csokoládét, melyet saját ízlésük szerint díszítettek. A program végén minden csapatnak ki kellett választania egy-egy tábla csokoládét, melyet a megyei döntőn a zsűri pontozott.

A megyei fordulóban több érdekes tevékenységgel mérhették össze a csapatok a tudásukat. A feladatok között szerepelt a logóbemutatás, ételkóstolás, puzzle kirakása és a rajta lévő érték felismerése, illetve egy igaz-hamis kérdéssor. Bár az országos döntőbe nem sikerült továbbjutni, a diákok sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak a versenyfordulók alatt. Gratulálunk a versenyzőknek!

 Hornyák Adrienn és Nagy Tímea
felkészítő tanárok