A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium életében mindig fontos szerep jutott a sport, a mozgás népszerűsítésének. A mindennapos testnevelés bevezetésével céljaink és feladataink törvényi támogatást kaptak, amit tovább erősít, hogy a hat testnevelő az elmúlt tanévtől önálló munkaközösségként – Balogh Gáborné vezetésével – szervezi és végzi munkáját.

A munkaközösség valamennyi tagja lelkesen dolgozik iskolánk Diáksport Egyesületében. A szakosztályok között a legnagyobb hagyománya a férfi és női labdarúgásnak van, így nem véletlen, hogy az elmúlt évi sikerek után az idén újabbak következtek.

A Szakszervezetek Országos Diák-Sportszövetsége Egyesület 2013-2014. tanévi kispályás labdarúgó bajnokságának Észak-Magyarországi Regionális Döntője 2013. október 3-án, Ózdon került megrendezésre. A lányok esélyesként indulva (ők az aktuális országos bajnokok) 5 csapatos tornán mindenkit legyőzve lettek aranyérmesek. Szabó Margit 12. F osztályos rendész tanuló lett a torna gólkirálynője.

A csapat évsora:

Maczali Anna Eszter, Vajsz Alíz, Szabó Margit, Jákób Natália, Kató Dóra, Hajdú Eszter, Császár Liza, Helgert Gréta, Bódvai Fanni, Komáromi Karina.

A fiúk 12 csapatos küzdelemben, a csoportban 100%-os teljesítményt nyújtottak. Az egyenes kieséses szakaszból mindenkit legyőzve kerültek a döntőbe. Itt 1:1 után büntetőkkel nyerték meg a tornát. Tóth Ádám 12. E osztályos rendész tanulónk lett a torna legjobb kapusa.

A csapat évsora:

Balogh József, Tóth Ádám, Cseh Krisztián, Balogh Dániel, Liszkai Kristóf, Kazsimér Bence, Juhász Dániel Máté, Korpás Kristó, Tóth Dávid.

Mindkét csapat ezzel a tornagyőzelemmel szerezte meg a jogot arra, hogy az Észak-Magyarországi Régiót képviselhesse az országos döntőben Budapesten.