Különleges volt a ballagás, számomra legalábbis mindenképpen. Hiszen éppen 10 éve, 2002-ben én is ballagó diákként állhattam a sportcsarnokban, most pedig ballagtató osztályfőnökként kísérhettem első osztályom. Vegyes érzelmekkel vártam a ballagási ünnepséget, hiszen a boldogság és a szomorúság, a büszkeség és a meghatottság egyszerre jellemezte ezt a napot.
Az ember életében az első élmények mindig meghatározóak. Tanári pályámon először búcsúztathattam osztályt, először koccinthattam osztályfőnökként a híres tokaji nektárral, így ezekre a pillanatokra mindig jó szívvel fogok emlékezni a jövőben.
Az utolsó ünnepélyes osztályfőnöki órán virágdíszek között felidézésre kerültek az elmúlt 4 év emlékei. A boldog és szomorú, vicces és megható pillanatokra emlékezve mindenki egy kicsit újraélte az együtt töltött időt. Hiszen a búcsú perceiben szinte mindenkinek ugyanazok a meghatározó élmények jutottak eszébe: az osztálykirándulások hangulata, a mozilátogatások izgalmai, a közös főzések és a szalagavatói próbák vicces táncmozdulatai.
Az emlékek felidézésekor sok diák és osztályfőnök szemében könny csillant; hiszen véget ért valami: a közös mindennapok, a dolgozatok előtti izgalmak, a délutáni közös programok, kirándulások már nem hozzák össze naponta az osztály tagjait.
A múltidézést követően, a ballagók – még utoljára – végigjárták iskolájuk minden tantermét, így búcsúzva az itt maradó diáktársaktól.
A 12-es diákokat és vendégeket Májer János, Tokaj város polgármestere, Helgertné Dr. Szabó Ilona, a Károly Róbert Főiskola oktatási rektorhelyettese és Dr. Dankóné Patkó Kornélia, az intézmény igazgatója köszöntötte. A középiskolai évek alatt kiemelkedő munkát végző, kimagasló teljesítményt nyújtó tanulók elismerő oklevélben és könyvjutalomban részesültek.
De az igazi megmérettetés még csak ezután kezdődik. A diákok az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgák során bizonyíthatják tudásukat, mely nagyban befolyásolja jövőjüket, hiszen legtöbbjük számára a továbbtanulás a cél.
Reméljük, hogy a búcsúzók jó érzésekkel gondolnak majd vissza középiskolájukra, visszatérnek majd hozzánk, hiszen mindig szeretettel várjuk vissza őket.

Nagyné Dóka Nóra
osztályfőnök