A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a „TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 kódszámú, „Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában” című pályázat megvalósítási időszakában táborokat szervez olyan TFG-s diákok számára, akik fejleszteni szeretnék biológiai-természetismereti, idegen nyelvi tudásukat, illetve állóképességüket, erőnlétüket.
Iskolánk az alábbi tábori lehetőségeket kínálja:
2013. június 24-28. ökotábor – Aggtelek, 15 fő részvételével
2013. augusztus 5-10. sporttábor – Mátra, 40 fő részvételével
2013. augusztus 5-10. sporttábor – Erdély, 75 fő részvételével
2013. augusztus 12-17. nyelvi tábor – Balaton, 60 fő részvételével (26 tanuló angol, 26 tanuló német, 8 tanuló francia nyelvből fejlesztheti nyelvtudását).
A tábor diákjaink számára teljesen ingyenes, a pályázati keretből fedezzük az utazás, szállás, étkezés és belépő díjak költségeit.
A résztvevőket pályáztatás útján választottuk ki. A részvételi lehetőség odaítélésének minimum feltételei: 3,0 tanulmányi átlag félév végén, bukásmentes év vége.
Kizáró tényező volt, ha a pályázó tanuló a tanév során osztályfőnöki, igazgatói figyelmeztetésben, intésben részesült, vagy fegyelmi határozat hatálya alatt áll.
A benyújtott pályázatok alapján a végső rangsor elkészítésében növelő tényező volt a jobb tanulmányi átlag, szociális rászorultság, minél kevesebb igazolt hiányzás, eredményes részvétel pályamunkákban, projektekben, tanulmányi vagy sportversenyen.
A négy táborra összesen 172 tanuló adta be pályázatát, sokan több részvételi célt is megjelöltek a jelentkezési lapon. A fenti bírálati szempontokat figyelembe véve csak néhány tanuló pályázatát kellett elutasítanunk.
Bízunk abban, hogy a következő tanévben még többen jelentkeznek meghirdetett táborainkba.

Molnárné Tóth Erika
szakmai vezető