Idén hatodik alkalommal került megrendezésre 2013. november 25-én a Gimi Gála, a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tehetségeinek bemutató műsora, amely minden évben a nevelőtestület és a diákok közös munkájának eredménye.

A megjelent vendégeket Májer János, Tokaj város polgármestere köszöntötte, majd a végzős évfolyam nyitó tánca következett. A Balogh Gáborné által koreografált bécsi keringőt iskolánk szalagavatóján 52, a gálán 12 pár táncolta.

Ezt követően ízelítőt kaptunk a 12. évfolyam szalagavató műsorából. Elsőként a 12. C testnevelés tagozatos, általános tantervű gimnáziumi és informatika szakközépiskolai tanulók mutatkoztak be osztályfőnökük, Patakiné Litva Boglárka vezetésével. Műsoruk segítségével egy hétköznapi utcajelenet szemtanúi lehettünk New York városában egy szokványos hétfői napon. A koreográfia és a jelenet az osztály saját munkája.

Ezután a 12. B, iskolánk biológia – környezetvédelmi osztálya következett. Tóth Attila tanár úr diákjai egy nagyon látványos jive-ot adott elő, amit Ladinszki Tünde kollégiumvezető tanított be. A 12. D pedagógia – művészeti osztály műsora a fekete-fehér filmek korszakába kalauzolt minket. A zenék hangulata és a koreográfia illusztrálta az osztály élénkségét, nyüzsgését. A táncokat megálmodta és betanította osztályfőnökük, dr. Makóné Kontra Julianna. A 12. E belügyi-rendészeti szakközépiskolai osztály. A jókedvű lányokból és fiúkból álló közösség az elmúlt 3 évben megtanult egy ütemre lépni, amiben nagy érdeme volt osztályfőnöküknek, Szabó Tamásnak. A 12. A idegen nyelvi – matematika tagozatos osztály rendkívül sokoldalú, sokféle zenei ízlést kedvelő diákokból áll. Ezt tükrözte előadásuk koreográfiája is, amelyet az elmúlt évek, évtizedek, s napjaink legismertebb, legkedveltebb zenéire készítettek az osztály táncos lábú tagjai: Csáti Regina, Palsics Kitti, Farkas Flóra és Borbély Balázs. Segítségükre volt a táncot szerető, értő és profin művelő osztályfőnökük, Dévaldné Orosz Beatrix igazgatóhelyettes.

Az osztályok műsorai között Balogh József, Posta Lilla és Petrusovics Máté, iskolánk énekkarának tehetséges szólistái szórakoztatták a közönséget.

A Gimi Gála folytatásaként ifjúsági vegyeskórusunk Kodály Zoltán és Ádám Jenő magyar népdalfeldolgozásait adta elő Pásztor Istvánné karnagy vezényletével.

A gála zárásaként az iskolai énekkar és a színjátszó csoport lépett színpadra, akik a Padlás című musical dalait formálták történetté. Szólót énekelt: Vida Klaudia, Kovács Marietta, Tán Ferenc, Váradi Tibor és Petrusovics Máté.

A közel két órás program megszervezéséhez és lebonyolításához minden évben óriási segítséget kapunk a Paulay Ede színház igazgatójától Dévald Istvántól és munkatársaitól, akiknek ezúton is szeretném megköszönni együttműködésüket és támogatásukat.

Külön köszönöm a szülőknek, a kedves közönségnek az érdeklődést, hiszen nélkülük nem jöhetne létre évről évre ez a színvonalas tehetségprogramunk.

Molnárné Tóth Erika                                                                                                                 igazgató