A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2012. január 4-én került megrendezésre a felsőoktatási intézmények nyílt napja. A nálunk tanuló diákoknak nem kell elutazni ahhoz, hogy információt kapjanak a felsőoktatási intézmények által kínált továbbtanulási lehetőségekről. Ebben az évben a nyílt nap fontosságát növelte a felsőoktatási törvény változása, ezen belül a teljes támogatásban illetve a részleges támogatásban részesülők létszámának alakulása. Az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka elismerését, továbbtanuló diákjaink eredményességét, sikerességét jelzi az, hogy ötödik éve látogatnak el hozzánk az egyetemek, főiskolák oktatói, nevelői, szakemberei tájékoztatót tartani. A nyílt napon részt vettek a 11. és 12. évfolyam tanulói, a szakképzésben részt vevők, valamint az érdeklődő alsóbb évfolyamosok. A diákok továbbtanulási irányuknak megfelelően 8 helyszínen találkozhattak a vendégeinkkel, ismerkedhettek meg felsőoktatásunk meghatározó intézményeivel.
A Debreceni Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, az Eszterházy Károly Főiskoláról, a Károly Róbert Főiskoláról, a Nyíregyházi Főiskoláról és a Magyar Honvédségtől érkeztek előadók, hogy tájékoztatást adjanak a tanulóknak.
A nyílt napról köszönettel szóltak a diákok. A meghívott egyetemek, főiskolák képviselői ígérték, jövőre is ellátogatnak iskolánkba, nagyon hasznosnak ítélték a rendezvényt. A közeljövőben összevont szülői értekezleten folytatódik a diákok, szülők további tájékoztatása az érettségire, felvitelire jelentkezésről, a felsőoktatási törvény változásairól.

Dr. Dankóné Patkó Kornélia
igazgató