A 2011/2012-es tanév biológia OKTV második fordulójába jutott a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két tanulója; Láng Evelin 11.C és Kovács Tibor 11.C osztályos tanulók, mindketten biológia tagozaton tanulnak. Felkészítő tanáruk Szénási Tibor.
A 2010/2011-es tanévben a Kitaibel Pál Biológia verseny országos döntőjében Kovács Tibor 6., Láng Evelin 9. helyezett lett.

A megyei Rákóczi-vetélkedőn intézményünk öt fős csapata vett részt: Hideg Norbert, Juhász Dániel, Kerekes Balázs, Palsics Kitti, Pásztor Júlia, valamennyien a 10.A osztály tanulói. A megyei középdöntőbe internetes feladatok megoldásával jutottak. Végül a 31 középiskolai csapat közül az előkelő 8. helyen végeztek, ezzel is öregbítve gimnáziumunk és városunk jó hírét. Felkészítő tanáruk volt Dévaldné Orosz Beatrix.

Az intézményünk Diákönkormányzata gyűjtést rendezett Kotormán Lili májátültetésen átesett lány támogatására. Az egyik kereskedelmi televízió csatorna heti műsorában mutatta be Lili történetét, amely több gimnazista fiatalt is cselekvésre késztetett és karácsony előtt gyűjtés indult a májátültetésen átesett fiatal gyógyulása érdekében. A diákság összefogásának köszönhetően 40 ezer forintot tudott átutalni iskolánk Diákönkormányzata, mely lehet, hogy nem nagy összeg, de sok kicsi sokra megy! További információ: www.facebook.com/segitsunklilinek

Az iskolánk Diákönkormányzata a Tokaji Rendőrőrssel közösen „Karácsonyi szaloncukor akciót” szervezett, mely során a belügyi-rendészeti szakközépiskolai osztályba járó tanulók gyakorlatban is megtapasztalhatták a közúti ellenőrzés teendőit, így segítve a tokaji közlekedés biztonságának javulását. A szabályosan közlekedő autósok szaloncukrot kaptak ajándékul, szerencsére csak pár darab citrom került kiosztásra a szabálytalanságot elkövető járművezetők között.

“Hit, remény, szeretet” üzenete hatotta át a gimnáziumban a karácsonyra készülő közösség ünnepi programját. A diákok és a tanárok meghitt hangulatot teremtettek közös műsoraikkal. A meghosszabbított szünetekben az intézmény minden tagja együtt ünnepelt és ezzel vált feledhetetlenné az év utolsó tanítási napja, az iskolai karácsony.