WP_20160827_11_03_25_ProMozgalmas volt az elmúlt hét vége a Szerencsi SzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma számára.
Három érettségi találkozó is zajlott iskolánkban szombaton és vasárnap. 50, 55 és 60 éve végzett volt diákjaink töltötték meg élettel az épület termeit.

Az 50 éve végzettek még olyan szerencsések, hogy osztályfőnökükkel, Hajdu Júliával közösen eleveníthették fel ifjúkoruk talán legszebb éveit. A másik két osztály már csak az emlékezés koszorúit helyezhette el volt osztályfőnökeik sírján, illetve az 55 éve végzettek osztályfőnökük, Nagy Antal emléktáblájánál.

Nagy öröm volt látni, hogy volt diákjaink milyen erősen kötődnek intézményünkhöz, s hogy valamennyien sikeres életpályát futottak be, amihez az alapokat nálunk sajátították el. A visszaemlékezések során szinte visszafiatalodtak, előbukkant belőlük a szívük mélyén mindig is ott lakozó valamikori csintalan diák. A találkozó végén nehéz szívvel vettek búcsút egymástól és az iskolától, de hamarosan újra találkozunk, hiszen már alig várják a szeptember 17-én megrendezésre kerülő hagyományos öregdiák találkozót.