Igen, végre megvalósult egy olyan fejlesztés Tokajban, a TFG-ben, amire már régóta vártunk. Ráadásul két legyet ütöttünk egy csapásra!

Májer János Polgármester Úr közbenjárásának köszönhetően egy olyan kamerával felszerelt meteorológiai állomás került kihelyezésre az iskolánkban, amely tíz percenként pillanatfelvételt készít, ami az interneten keresztül is nyomon követhető az alábbi linken:

http://www.idojaras.hu/pgrouter/webkamera/111

A lap közepén látható időtengelyen a kurzort húzva megjeleníthetők a különböző időpontokban rögzített képek és adatok: aktuális hőmérséklet, a szélsebesség és iránya, csapadék mennyisége, a sugárzás mértéke, stb.

Az alatta levő térképen pedig jól látható, hogy hasonló kameraképekből mely településekről tudunk adatokat nyerni. Ez utazás tervezésekor hasznos információkkal szolgálhat. A szolgáltató egy dinamikusan fejlődő vállalkozás, amely egyre több helyen fog elhelyezni ilyen egységeket, ezáltal egyre gazdagabb adatokból tudunk információt gyűjteni.

A kamera a gimnázium bástyáin levő gólyafészekkel egy magasságban van felszerelve, ezért nemcsak az időjárásról, hanem a gólyafészek történéseiről is tudósítja a honlap látogatóit.

 Pataki Zsolt