IMG_21282018. április 13-án diákjaink a SZSZC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziumának képviseletében sikeresen adták elő az Only Once was there a Dog-sale in Buda (Egyszer volt Budán kutyavásár) című színdarabot a nemzetközi Idegen Nyelvű Drámafesztiválon, Rakamazon.

Egy felvezetőben mutattuk be a darabot, mely iskolánk „Different Stars of the Same Stage” című folyamatban lévő Erasmus+ projektje során jött létre. Így a fesztivál minden résztvevőjével megosztottuk, hogy „a projektünk célja az alapvető készségek terén keletkező hiányosságok fejlesztése hatékony tanítási módszerekkel; felelősségfejlesztés és aktív polgárrá nevelés a színjátszás segítségével”. Ezt a miénken kívül négy másik középiskolával közösen valósítjuk meg: Temesvárról, az olaszországi Scerni-ből, az Azori szigeteken található Horta-ról és a törökországi Iskenderun-ból. Itt, Iskenderun városában töltöttek a diákjaink egy csodálatos hetet februárban, amely során először adták elő a darabot nagy sikerrel.

Az előadás elnyerte a „Legjobb népmese feldolgozás” díját, továbbá egyik diákunk, Várhelyi Áron lett a legjobb férfi mellékszereplő. Ezért gratulálunk neki csakúgy, mint a csoport többi tagjának, akik: Erdős Zsófia Réka, Godó Zsófia Petra, Lakatos László, Pásztor Anna Luca, Pásztor Gergely Bertalan, Sóvári Ádám és Vizkeleti Boglárka.

Derecskeiné Nagy Mária
felkészítő tanár