teszeddA TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyhez a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is csatlakozott, és amely az idén negyedik alkalommal – 2014. május 9-én – került megrendezésre.
Iskolánk tanulói csapatokba rendeződve indultak el, hogy a számukra kijelölt területeket megtisztítsák. A négy kijelölt hely a következő volt: a tokaji Bodrog-part, az iskolánk kollégiumával szembeni Tisza-part, illetve az iskolánk körüli terület és a Tokaji-hegy egy része.
Diákjaink nagy lelkesedéssel fogadták azt a lehetőséget, hogy ők ebben a programban részt vehetnek. Meglepődve tapasztalták azt, hogy a számukra kijelölt helyeken az emberek milyen nemtörődöm magatartást tanúsítanak a saját környezetükkel szemben, amellyel nemcsak esztétikai rombolást, hanem kárt is okoznak.
A napi akciónk végeredménye 18 összegyűjtött szeméttel teli zsák lett. Ha teljesítményverseny lett volna, akkor azt kellene mondanom, hogy igen szép eredményt értünk volna el. De az lett volna a legszebb, ha ennél jóval kevesebbet, vagy egyáltalán nem tudtunk volna a legnagyobb lelkesedésünk mellett sem összeszedni.