P1114151Az SZSZC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziumában 2016. október 28-án tartottuk szalagavatói ünnepségünket. Intézményünk életében mindig fontos szerepe volt hagyományaink ápolásának, hiszen ezek jelentik összetartozásunkat. Ezen a szép péntek délutánon együtt ünnepeltük diákok, pedagógusok és szülők a végzős évfolyamunk tanulóit. Zsúfolásig megtelt a sportcsarnokunk, ahol az ünnepi beszédek és az elhangzó szavalatok után 174 utolsó éves tanuló ünneplő ruhájára tűzték fel osztályfőnökeik – 12. A Bogdán József, 12. B Keresztúri Zsuzsa, 12. C Balogh Gáborné, 12. D Sztahora Beáta, 12. E Mihalik-Máté Krisztina és Bendik-Asztalos Ildikó, 12. F Juhász Zsolt – az érettségi vizsgára készülők közös szimbólumát, a szalagot.

Az ünnepélyes perceket követően – a hagyományoknak megfelelően – egy látványos nyitótánccal, keringővel vette kezdetét a 12. évfolyam szalagavatói műsora, amit Balogh Gáborné kolléganőnk koreografált és tanított be a 32 párnak. Minden osztály nagyon színvonalas, szórakoztató műsort mutatott be a vendégeknek. Bebizonyosodott, hogy nem volt hiábavaló a felkészülésbe fektetett sok-sok energia.

Az est egy közös énekkel és a szalagavatói vacsorával zárult, ahol a diákok és tanáraik már felszabadultan mosolyogtak és osztoztak egymás sikerében.

Dévaldné-Orosz Beatrix  igh.