A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium életének egyik legfontosabb és legszebb ünnepe a szalagavató, amelyre idén 2022.09.30-án került sor. A szalagavató ünnepség különleges helyet foglal el iskolánk életében. Ekkor tudatosul először a tanulókban és az oktatókban is, hogy közeledik az elválás pillanata.

A Himnusz elhangzása után a szalagtűzők nevében a 11. B osztályba járó Takács Karola szavalattal, a 11. A osztályos Várkonyi Virág ünnepi beszédben köszöntötte az ünnepelteket. A végzősök nevében Péter Gergely 12. A osztályos tanuló egy költemény előadásával, majd Tarján Kamilla 12. D osztályos tanuló ünnepi beszédében osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. 

Az idén öt végzős osztályunk:

  • a 12. A angol-német nyelvi tagozatos gimnáziumi osztály, osztályfőnöke Esze Krisztina,
  • a 12. B biológia és belügyi rendészet tagozatos gimnáziumi osztály, osztályfőnöke Kamenyiczki Gábor,
  • a 12. D pedagógia és ügyvitel szakgimnáziumi osztály és osztályfőnöke Takács Ágnes,
  • a 12. E informatika és sport-szakgimnáziumi osztály és osztályfőnöke Határik Dávid
  • a 12. F rendészet és közszolgálat szakgimnáziumi osztály és osztályfőnöke Szabó Tamás kapta meg az érettségire készülők szimbólumát.

Így újabb 138 diák viselheti büszkén a szalagot, ami összeköt bennünket és hirdeti, hogy ők is TFG-sek, és egy immáron 70 esztendeje, 1952 óta létező erős közösség örököseiként vihetik magukkal az itteni értékeket, a tudást, valamint a középiskolás diákévek emlékeit.

Az előttük álló megmérettetésekhez kívánunk kitartást és sok-sok szerencsét!

Dévaldné Orosz Beatrix
igazgatóhelyettes