2015. október 22-én 16 órától vette kezdetét a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskolája sportcsarnokában a szalagavató ünnepség, melynek keretében 161 végzős diák ünneplő ruhájára került fel a lezárást, búcsúzást szimbolizáló szalag.

 Az ünnepség során elhangzó ünnepi beszédek és szavalatok, illetve az azt követő osztályprodukciók is a középiskola meghatározó szerepét, a közösen átélt élmények fontosságát emelték ki, valamint figyelmeztettek az elkövetkezendő időszak nehézségeire, a megálmodott vágyak, célok elérésének, megvalósításának küzdelmesnek ígérkező útjára.

A Himnusz elhangzása után a 11. A osztályos Kovács Bianka Dorottya ünnepi beszéddel és a Szőllősi Kitti 11. C osztályos tanuló szavalattal köszöntötte a végzősöket. Ezt követően a 12. E osztályos Horváth András ünnepi beszédében, majd a 12. D osztályos Lipták Klaudia egy vers előadásával osztotta meg az ünneppel, a lezárással, a búcsúzással kapcsolatos gondolatait.

Pataki Zsolt, igazgatóhelyettes beszédében elmondta, hogy az intézmény legfontosabb célkitűzése a használható, korszerű és maradandó tudás átadása, valamint kiemelte, hogy az iskola hosszú évek óta arra törekszik, hogy mindenki számára inspiráló közeg legyen, mely biztosítja az itt tanulók számára a fejlődést, önmaguk, szűkebb és tágabb környezetük és a nagyvilág megismerését.

A szavalatok és a beszédek elhangzását követően az osztályfőnökök minden végzős ruhájára feltűzték a szalagot, majd a Szózat eléneklésével véget ért az esemény hivatalos része.

A hivatalos ünnepséget követően az osztályok műsorát – a hagyományokhoz híven – csodálatos bécsi keringő előzte meg. A 31 pár által előadott látványos koreográfia megálmodója és betanítója idén is Balogh Gáborné kolléganő volt.

A nyitótánc után a végzős osztályok mutatták be produkcióikat. Az osztályok bemutatása során nosztalgiával idézték fel kedves közös emlékeiket, melyek közösségekké kovácsolták őket. Egy-egy szál virággal fejezték ki hálájukat szüleiknek féltő gondoskodásukért, szeretetükért, támogatásukért.

A sokat gyakorolt magas színvonalú műsorok, táncok kellemes, vidám hangulatot teremtettek, melyek során minden osztálynak sikerült megmutatnia egyéni arculatát.

A nagy sikerű produkciókat az egész évfolyam által előadott ének és közös vacsora zárta.

Berziné Takács Ágnes                                                                                                   munkaközösség-vezető