2013. október 25-én került megrendezésre a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szalagavató ünnepsége. Ezen a jeles napon 176 végzős diák kapta meg a szimbólumot, ami alapján mindenki láthatja, hogy a felnőtt kor küszöbén állnak.

            Az esemény a hagyományoknak megfelelően zajlott. Elsőként Májer János, Tokaj Város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a szalagtűzők nevében Soltész Regina és Szűcs Eszter szólította meg az ünnepelteket, majd a 12. évfolyamos Hanák Klaudia szavalata és Éltető Daniella beszéde hangzott el. Dévaldné Orosz Beatrix, iskolánk igazgatóhelyettese és a 12. A osztályfőnöke osztotta meg ünnepi gondolatait a vendégekkel. Beszédében kiemelte, hogy egy jó iskola két dolgot adhat útravalóul diákjainak: gyökereket és szárnyakat. A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tantestülete mindent megtesz azért, hogy ez megvalósuljon, s minél szilárdabb alapokat, minél több ismeretet és értéket közvetítsen a felnövekvő generáció felé.

            A köszöntő, a versek és az ünnepi beszédek után a hat végzős osztály osztályfőnöke – Dévaldné Orosz Beatrix (12. A), Dr. Dankó József és Tóth Attila (12. B), Patakiné Litva Boglárka (12. C), Molnárné Tóth Erika és Dr. Makóné Kontra Julianna (12. D), Szabó Tamás (12. E) és Dr. Jánosné Petruska Magdolna (12. F) – tűzte fel tanítványainak az érettségire készülők közös szimbólumát, a szalagot.

            Az iskolai ünnepség hivatalos részét egy 52 pár által előadott, Balogh Gáborné kolléganőnk által koreografált, feledhetetlenül szép keringő, majd az osztályok műsora követte. A színvonalas produkciók arról tanúskodtak, hogy az elmúlt hetek lelkes próbái nem voltak hiábavalók. Valamennyi osztály felelevenítette az elmúlt 4 év legemlékezetesebb eseményeit, s mindannyian köszönetet mondtak szüleiknek és tanáraiknak a támogatásért, bátorításért, ami életüket végigkísérte. Az est programja egy közös énekkel és vacsorával zárult.

Horváthné Bócsi Ildikó
igazgatóhelyettes

Bevonulás, köszöntők, szalagtűzés

Keringő

12.A műsora

12.B műsora

12.C műsora

12.D műsora

12.E műsora

12.F műsora

Közös ének