DSCN4617Egy pénteki ködös napon 39 informatikai ágazati képzésben részesülő diákkal, illetve Informatikai rendszergazda OKJ képzésben résztvevőkkel vágtunk neki a közel 2 órás útnak Egerbe.

Nagy szeretettel fogadtak minket a C épületben, ahol először a tanszéki könyvtárba invitáltak minket egy kis „tízóraira”. Dr. Kusper Gábor, a Számítástudományi tanszék vezetője kalauzolt minket az épületekben. Megtekinthettük a robotika labort, az IoT tanszék rövid bemutatóját, egy szenzorprogramozással foglalkozó projektbe tekinthettünk be, valamint az előadótermekbe, a Cisco laborba, és informatika szaktantermekbe nyerhettünk bepillantást.
Külön szeretnénk megköszönni a rendhagyó órát, ahol nemcsak a számológép programozásának részleteit láthattuk, de megtapasztalhattuk azt is, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen nem csupán a szakmai oktatás folyik magas színvonalon, hanem a hallgatókkal való törődés, sok esetben egyéni, nagy odafigyeléssel végzett oktatás zajlik. Úgy gondolom, intézményeinket leginkább ez köti össze.
Reméljük, a következő évben is elvihetjük diákjainkat a Szerencsi Szakképzési Centrum által támogatott szakmai tanulmányútra!

Erdős Zoltán