IMG_4014Március 23-án a 10. A és 11. A osztály német tagozatával Budapesten jártunk az Osztrák Intézetben. A német tanfolyamokat, versenyeket és rendezvényeket szervező ,,Österreich Institut” egy másfél órás foglalkozással készült számunkra, melynek célja nemcsak a nyelv gyakorlása volt, hanem az osztrák kultúra megismertetése is.

A ÖSD nyelvvizsgával kapcsolatban álló intézet képviselőnője igyekezett minél több modult játékosan gyakorolni velünk: az osztrák nők életéről szóló vándorkiállítással kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk (szövegértés), kávékülönlegességeket bemutató videó információit gyűjtöttük ki (magnóhallgatás), illetve helyismereti feladatokat kaptunk, és megismertük néhány német szó osztrák megfelelőjét is. A foglalkozás végén Kérdezz-felelek!-et játszottunk, ahol világszerte ismert osztrák ételekre, személyekre, filmekre és városokra kellett ráismernünk rövid jellemzés után.                                                          

Miután megismertük Ausztria nevezetességeit, Budapesten is szétnéztünk: ,,megmásztuk” a Szent István Bazilikát, és elsétáltunk a Duna-parthoz is.                                     

A csütörtöki napon sok érdekességet láttunk, hallottunk és tanultunk meg, ami nemcsak a nyelvtanulásban, hanem az élet más területein is hasznos lehet. Köszönjük az Osztrák Intézetnek és a kísérő tanárnőinknek!

Csikai Dorottya 11. A osztály