image1A sonomai Kevin Valencia augusztus óta Tokajban tartózkodik, s a Hétszőlő Borászatban dolgozik. A Tokaj-Sonoma Testvérvárosi Egyesület szervezésének köszönhetően minden második évben egy tokaji borász-tanonc megy a kaliforniai testvérvárosba tapasztalatokat szerezni a szüret időszakára, és felváltva egy sonomai wine-intern-t, azaz borászati gyakornokot fogad a Hétszőlő Tokajban. Most Kevin nyert a pályázaton.

A szüret végeztével nem volt annyira elfoglalt, így el tudott látogatni a gimisek közé, akik nagy szeretettel fogadták. Egész órán át bombázták kérdésekkel, angolul. Mindenről szó volt: mi a hobbija, kedvenc autója, állatok, iskolai  kedvenc tantárgya, miért akar sommelier lenni, otthoni élete, miért szereti Tokajt. Kiderült, hogy óriási focirajongó, szereti a gyilkos bálnát, van egy régi Nissanja és eredeti végzettsége mérnök. Utána a diákok magyar nyelvtörőket tanítottak neki, a meggymagos egész jól ment. Tokaji tartózkodása után Kevin Spanyolországba utazik 10 napra – természetesen borokat kóstolni, majd november 22-én érkezik haza Kaliforniába, a Sonoma borrégióba, Healsburg városi otthonába a szüleihez a hálaadás vacsorára.

Nemcsak nyelvgyakorlás szempontjából hasznos egy ilyen találkozó, hanem nagyban formálja a gyerekek szemléletét, a látókörüket szélesíti. Az pedig, ha egy olyan valakivel találkozunk, aki ennyire megszállottan szereti a munkáját, csakis pozitív irányba terelheti a jövőképünket. Üzenete, hogy tegyél az álmaidért, mert el tudod őket érni! 

Májer Jánosné Arday Otilia
9. A osztályfőnöke, angol nyelvtanár