teljesitmenyIskolánkban nem volt szokás (eddig) a teljesítménytúrázás, hiszen ezek többségét Tokajtól távoli helyeken rendezik meg (Budapest környékén van a legtöbb), és ennek megfelelően a túrázás szellemiségét eddig nem a teljesítményorientáltság, hanem az „élményadás” hatotta át. Most viszont belekóstoltunk!

A legnagyobb esemény ebben a tekintetben a Zemplénben az a Rákóczi-teljesítménytúra, melyet minden év májusában rendeznek meg Sárospatak központtal. A felkínált 15-25-35-50-75 és 110 km-es távok már önmagukban is a rendezvény népszerűségére utalnak, de a korábbi évek eredménylistáit böngészve konstatálhatjuk a több száz fős részvételi arányt. Évek óta túrázgatunk a DSE keretein belül, de ilyenen még nem mérettettük meg magunkat.

Ki is tűztük a célt!

2014. május 17-én szombaton a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 pályázat keretein belül igyekszünk elindítani minél több diákot valamely távon.

Egy kis csapattal már 2014. 04. 05-én szombaton ki is próbáltuk, hogy milyen a 25 km-es útvonal. És örömmel számolunk be róla, hogy teljesíthető! A szervezők 8 óra szintidőt adnak a Sárospatak — Tengerszem — Király-hegy — Makkoshotyka — Hercegkút — Pogány-kút — Gombos-hegyi kilátó — Mandulás — Sárospatak útvonal teljesítésére, kis csapatunk ezt 6 óra és 10 perc alatt teljesítette! A korábbi évek eredményeit böngészve pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezt az időt bizony az elsők között jegyeznék! Fel is bátorodtunk, hogy májusban mindenféleképpen a 35 km-es távon indulunk!

Figyeljétek tehát a plakátokat és az iskolában megjelenő további részleteket és jelentkezzetek!

Terveink szerint a nevezési díjat és a buszos helyszínre jutást mindenkinek pályázati forrásból fedezzük, nektek csak az erőnléteteket kell magatokkal hozni!

Jó felkészülést kívánunk!