Plakát hulladékgyűjtésre

Plakát komposztálásra

Beszámoló komposztálásról

Beszámoló papírgyűjtésről

Kérdőívek Esélyegyenlőségi, Fenntarthatósági


Lap tetejére

Kedves diákok!

 Intézményünk a környezeti fenntarthatóság jegyében papírgyűjtést és alumínium doboz gyűjtést szervez, amelyen az iskola valamennyi osztálya indulhat!

Feladat, hogy minél több papírt és aludobozt gyűjtsetek össze, és adjátok le az iskolában a megjelölt időpontok és helyszínek valamelyikén:

2012. december 10-én hétfőn, 12-én szerdán, valamint december 14-én pénteken reggel 7 órától 745-ig a kosárlabda pálya mellett a fedett teraszon, amely a biciklitároló felől közelíthető meg.

 Kérjük, hogy az aludobozokat összenyomva, zacskókba gyűjtve, a papírt pedig kötegelve hozzátok!

 Addig is gyűjtsétek a sok-sok papírt és aludobozt!!!


Lap tetejére

KEDVES TANÁROK, DIÁKOK, KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT

2012. OKTÓBER 10-ÉN SZERDÁN 14 ÓRÁTÓL

A HÁTSÓ AULÁBAN

 A KOMPOSZTÁLÁS ÜNNEPÉN,

AMIKOR ISKOLÁNKBAN IS MEGISMERKEDHETSZ A KOMPOSZTÁLÁS REJTELMEIVEL EGY INTERAKTÍV DÉLUTÁN KERETEIN BELÜL!

 GYERE EL, ÉS KOMPOSZTÁLJ VELÜNK!

ISMERKEDJ MEG A KOSÁRFONÁS REJTELMEIVEL!

TÉGY TE IS KÖRNYEZETEDÉRT!

SZERETETTEL VÁR A SZERVEZŐ TANÁROK NEVÉBEN:

GÓGNÉ LISZKAI JUDIT és NAGYNÉ DÓKA NÓRA


Lap tetejére

Beszámoló a Tokaji Ferenc Gimnázium Szakközépiskola és Kollégiumban megrendezett Komposztálás Ünnepe rendezvényről

Időpont: 2012. október 10. szerda 14 óra

Helyszín: az iskola hátsó aulája, és a biológiai előadó

 A program:

  1. A komposztálásról egy előadás az egyik diák előadásában (előadás mellékelve)
  2. Kisfilm vetítése a komposztálásról a Humusz Szövetség rendezésében
  3. Teszt kitöltése
  4. Kosárfonó bemutató a hátsó aulában, az elkészített komposztkosár megtekintése

 A komposztálós délutánt Gógné Liszkai Judit tanár vezette be egy pár mondatban, majd Dr. Dankóné Patkó Kornélia, az iskola igazgatónője köszöntötte a diákokat, hangsúlyozva, hogy az iskola örökös ÖKO-ISKOLA címmel büszkélkedik, ezért tartja nagyon fontosnak az ilyen rendezvényeket, ahol a diákok tanórán kívül is hallanak a környezetvédelem fontosságáról.

A rendezvény egy diák előadásával kezdődött, aki ügyesen foglalta össze a komposztálás lényegét, kitérve a történelmi vonatkozásokra is, részletezve a komposztálás során bekövetkező folyamatokat, ismertetve a komposztálható háztartási hulladékokat.

A komposztálás elméletben történő bemutatása után a résztvevők egy kisfilm segítségével ismerkedhettek meg azzal, miért is fontos a komposztálás, a gyakorlatban hogyan történik, milyen eszközök szükségesek hozzá, és hogyan van lehetőség akár bérházak mellett is kialakítani komposztálót, miért fontos?

Az előadás és a film után lehetőség nyílt kérdések feltételére is, illetve elhangzott a hallgatóság felé, hogy ki az, akinek már van otthon komposztálója, és ki az aki a jövőben tervezi ennek elkészítését, beindítását. A résztvevők közül többen is felnyújtották a kezüket! A teszt kitöltése ezután következett, amely során a mellékelt tesztet töltötte ki minden résztvevő.

Az előadóból ezután a résztvevők az aulába mentek át, ahol kosárfonó bemutatót tekinthettek meg, amely keretében maguk is kipróbálhatták és többen ki is próbálták a kosárfonást, megtekinthettek néhány elkészített terméket, többek között egy kosárból elkészített komposztálót is.

A délután jó hangulatban telt, a szervezők nagy örömére több érdeklődő diák is volt, akik külön is tettek fel kérdéseket, és akik elmondása szerint tervezik, hogy otthon is kialakítanak majd komposztálót.

Az azóta kijavított tesztet sikeresen kitöltötték a résztvevők, és a szervezők végül minden évfolyamból választottak egy nyertest, akik jutalma egy kosárból készült termék lett.


Lap tetejére

Beszámoló a Tokaji Ferenc Gimnázium Szakközépiskola és Kollégiumban megrendezett papírgyűjtésről

 Időpont: 2012. december 10-12-ig

Helyszín: a kollégium melletti olajtároló

 Az iskola diákjai összesen kb. 1617 kg papírt gyűjtöttek össze újrahasznosítás céljából, amelyben volt színes, fekete-fehér és kartonpapír is.

Az osztályok közül a legtöbb papírt a 11. B osztály gyűjtötte össze, 936 kg papírral, aztán a 10. C osztály következett 368 kg-mal, végül a 11. E osztály 257 kg-ot a 9. E pedig 56 kg-ot gyűjtött össze.

Az összegyűjtött papírt 2012. december 20-án vették át az iskolától az AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.  munkatársai!

 Az akció a tervek szerint tavasszal folytatódik!