Jól ismert metafora, hogy a középiskola híd az alapfokú és a felsőfokú tanulmányok, egyéb hivatások között. A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium készséggel vállalja a híd szerepét, s nagy figyelmet fordít mind a nyolcadik, mind a tizenkettedik évfolyamra járó tanulók és szüleik alapos tájékoztatására, hogy a továbblépéshez kapcsolódó jelentős döntést felelősséggel hozzák meg. E sokoldalú tájékoztatás jegyében szervezzük az iskolánk iránt érdeklődő nyolcadikos diákok számára az „egész évben nyílt nap” eseménysorozatot, s ennek kicsúcsosodásaként a nyílt napokat.
Január 14-én, e tanévben harmadszor hívtuk és vártuk az általános iskola utolsó éves tanulóit és szüleiket. A nyílt napok programja a megszokott rend szerint zajlott. Az iskola megtekintése és tanórák látogatása előtt Molnárné Tóth Erika igazgató tájékoztatta a megjelenteket intézményünk képzési profiljairól, s szólt a felvételi követelményekről, melyek alappillére az adott osztálytípushoz illeszkedően vagy a magyar vagy a matematika központi feladatlap megírása. Úgy tapasztaljuk, hogy ez az elvárás nem elriasztja, hanem sokkal inkább komoly munkára sarkallja az intézményünk iránt érdeklődő általános iskolásokat, akik vállalják a megmérettetést. Természetesen nem hagyjuk magukra az ilyen tanulókat a készülés során, hiszen a központi feladatlapok minél eredményesebb kitöltéséhez a felvételi előtt két, illetve egy héttel ingyenes előkészítőre invitáltuk az érintetteket. Intézményünk gazdag tapasztalattal rendelkező tanárai praktikus útmutatóval és hasznos tanácsokkal látták el mindkét pénteken a megjelent 120-130 diákot. Tudásukat, készségeiket és képességeiket hasznosítva mindezekkel kiegészítve január 19-én iskolánkban 219 diák írta meg a magyar és 172 a matematika felvételi dolgozatát. A kijavított feladatlapok megtekintésére január 25-én volt lehetőség.
Ahhoz, hogy valaki TFG-s diák legyen, még egy lépcsőfok van hátra: egy – a profilnak megfelelő – szóbeli elbeszélgetés, ahol leginkább a jelentkezők motiváltságára vagyunk kíváncsiak. Ennek az időpontja: 2013. február 18., s előtte újra ingyenes felvételi előkészítőt tartunk. A rendészeti (gimnáziumi és szakközépiskolai) osztályokba a bejutás feltétele a fizikai állapotfelmérés is, amihez szintén az említett napokon kaphatnak tájékoztatást és segítséget a jelentkező nyolcadikosok.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes előkészítőinkre, melynek időpontja
2013. február 8. és 15. (péntek) 14-16 óra.
Eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a vizsgázóknak!

Horváthné Bócsi Ildikó
igazgatóhelyettes