2008-ban hagyományteremtő céllal szerveztük az első gála rendezvényünket, de minket is meglepett a szülők, tanítványok, kollégák és tokajiak érdeklődése, támogatása.
Idén – november 28-án – negyedik alkalommal gyűltünk össze a Paulay Ede Színházban, hogy felelevenítsük a 12. évfolyamos osztályok szalagavató műsorának legemlékezetesebb részeit, s hogy megmutassuk, az elmúlt egy év alatt milyen új produkciók születtek iskolánkban.
Dr. Dankóné Patkó Kornélia igazgatónő köszöntője után gálaműsorunkat egy csodálatos bécsi keringő nyitotta meg, melynek koreográfiáját Balogh Gáborné testnevelés szakos kolléganőnk álmodta meg és tanította be. Ebben a tanévben rekordot döntött a keringőzni akaró diákok száma. Összesen 102-en döntöttek úgy, hogy elsajátítják ennek a táncnak az alapjait, és megmutatják tudásukat szüleiknek, hozzátartozóiknak a szalagavatón, közülük 24 pár mutatkozott be a színházban.
A folytatásban iskolánk 12. évfolyamosai következtek. A 12. E osztály informatika tagozatos Shuffle–táncát Szatmári Gergő és Dévaldné Orosz Beatrix tanárnő tanította be. A 12. B angol-matematika tagozatos osztály diákjainak táncegyvelegét a közelgő angol, földrajz, történelem és magyar érettségi-felvételi vizsga ihlette. A táncot Ladinszki Tünde kollégiumvezető koreografálta. A Dirty Dancing legismertebb számára készült táncot láthatták a nézők a 12. C biológia – környezetvédelmi osztály tanulóinak előadásában. A táncot Dévaldné Orosz Beatrix tanárnő tanította be. A 12. D pedagógiai szakközépiskolai osztály koreográfiáját táncos múltú társuk, Szűcs Viktória készítette. A 12. F osztály iskolánk általános tantervű osztálya táncát Dévaldné Orosz Beatrix tanárnő koreografálta és tanította be. A 12. A osztály testhez álló stílusú táncát Kovács Annamária, egykori tanítványunk koreografálta, a betanulást az osztály egyik tanulója, Macsi Lilla irányította.
Az osztályok műsorai között Urbán Renáta és Keller Viktória, valamint Szabó András énekelt, aki az X-Faktor idei válogatásán bekerült a legjobb 50 közé.
A Gimi Gála 2. részében, az énekkar és a színjátszó szakköré volt a főszerep.
Ifjúsági vegyeskórusunk az évek során fontos belföldi és külföldi kóruskapcsolatokat alakított ki Pásztor Istvánné szaktanár, karnagy vezetésével. A Gálán Bárdos Lajos, Somorjai József, Elvis Presley szerzeményt énekeltek. Közben Posta Lilla és Balogh József népdal énekében, Kun Fruzsina, Majoros Bernadett, Suller Zénó és Petrusovics Attila zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség.
A Gála zárásaként színjátszó szakkörünk mutatkozott be.
A több mint két órás előadás a szereplők és nézők számára is feledhetetlen élményt nyújtott. Szeretném megköszönni a Kulturális és Konferencia Központ igazgatójának és valamennyi dolgozójának, hogy évek óta otthont adnak rendezvényeinknek és segítik munkánkat. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozhatunk az iskolánkban folyó – az oktatáson túl mutató – tehetséggondozó munkánk iránt érdeklődőkkel.

Molnárné Tóth Erika
igazgatóhelyettes