A TFG 400 tanulójának 2014. január 21-22-én különleges, nem mindennapi élményben volt része. Intézményünkbe látogatott a Partiscum Mobil Planetárium.

Az Utazó Planetárium tudományos és ismeretterjesztő programot diplomás csillagászok, kutatók, oktatók hozták létre azzal a céllal, hogy látványos és szórakoztató formában ismertesse meg a csillagok távoli világát és adjon kedvet a csillagászathoz.

Az országban bárhova elvihető, felfújható, 40 fő befogadására alkalmas planetáriumi kupolát iskolánk hátsó aulájában állították fel. Diákjaink nagyon látványos, szemet gyönyörködtető előadást tekinthettek meg. A téma a bolygók felszínének bemutatása, a Naprendszer és a Tejútrendszer felépítésének képekkel való megjelenítése volt, valamint betekintést nyerhettek a középidőben élő dinoszauruszok életmódjába is.

Sokan most látták először az égbolt ezen jelenségeit, s valószínűleg a bemutató segít majd abban, hogy a középiskolás korosztály világegyetemről és a körülöttünk lévő világról kialakított képe bővüljön, s jobban megértsék az égi jelenségek hátterében húzódó természeti törvényeket is.

Dévaldné Orosz Beatrix
igazgatóhelyettes