A 2021/2022-es tanév előre láthatóan a pandémia előtt megszokott hagyományos formában indul.

A 2021/2022-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az iskolai év szeptember 1-jén, szerdán kezdődik, és 2022. június 15-ig, szerdáig tart.

Tanévnyitó ünnepség 2021-ben is szeptember 1-jén 7:50.  Mivel ez egy szerdai nap lesz, így rövid héttel kezdődik majd a tanév.

 1. évfolyam osztályai/összetétele:
 • A – nyelvi tagozat, osztályfőnök: Gintner Tamásné Hornyák Ágnes
 • B – biológia tagozat + belügyi rendészeti tagozat, osztályfőnök: Szénási Tibor
 • C – sport ágazat + gazdálkodás és menedzsment ágazat, osztályfőnök: Sztahora Beáta
 • D – pedagógia ágazat, osztályfőnök: dr. Makóné Kontra Julianna
 • E – informatika ágazat + környezetvédelem és vízügy ágazat, osztályfőnök: Tóbiás Gábor
 • F – rendészet és közszolgálat ágazat, osztályfőnök: Juhász Zsolt
 • A következő tanévben összesen 180 napig – kell majd iskolába járni. Ez alól a végzősök kivételek: az érettségi előtt álló középiskolásoknak az utolsó tanítási nap 2022. április 29-én lesz.
 • A tankönyveket kiosztására 2021. szeptember első hetében kerül sor.
 • Gólyatábor megszervezésére az idén nem kerül sor.
 • A tanév első félévének 2022. január 21-én lesz vége, az iskolák január 28-ig értesítik majd a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.
 • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap. 2021. november 2. (kedd).
 • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. december 21. (kedd), a szünet utáni első tanítási nap 2022. január 3. (hétfő).
 • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. április 13. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2022. április 20. (szerda).
 • Az elektronikus beiratkozás során kért alábbiakban felsorolt dokumentumokat kérjük első nap az osztályfőnök részére a tanulók adják le.
 • Általános iskolai bizonyítvány 8. évfolyamról
 • Hozzájáruló nyilatkozat adatkezeléshez
 • Hozzájáruló nyilatkozat foto, videó, hanganyag adatkezeléshez
 • Nyilatkozat Iskola-egészségügyi Szolgálat részére
 • Az iskolai egyen blúz méreteinek felmérésére, a beiratkozáshoz szükséges költségek megfizetésére 2021. szeptember első hetében kerül sor az osztályfőnök közreműködésével. (Kérjük, hogy a 2021. április 26. napján megküldött tájékoztatót szíveskedjenek áttanulmányozni, melyben részletesen megtalálhatóak a költségek.)

EGYÉB INFORMÁCIÓK

 1. Tankönyv:

A tankönyveket a 2020/2021-es tanévtől az 1-16. évfolyamig minden, a nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanuló ingyenesen kapja. A tanulók rendelését egyénileg rögzítette az iskola országosan egységes rendszerben. Teendő a tankönyvrendelés esetében a szülő és a tanuló részéről nincs. TANKÖNYVOSZTÁS szeptember első hete.

Szülők részére kialakított felület megnyitása (www.szuloifelulet.kello.hu): a diákok adatainak ellenőrzésére, az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására szolgál. Ennek a felületnek a használatát kimondottan javasoljuk a szülőknek, mert ennek használatával plusz egy ellenőrzési kört tudunk beiktatni a tankönyvrendelési és -ellátási folyamatba, amellyel csökkenthetőek a hibák és a későbbi kellemetlenségek!

Bármilyen változás esetén a korrekcióra a szeptemberi pótrendelés időszakában kerül sor.

 1. Az elkészült diákigazolványokat az Oktatási Hivatal az iskola címére postázta ki, melyet a diákok az első napokban vehetnek át az osztályfőnöktől. Ideiglenes diákigazolvány kiadására lehetőség van a bérletek kiváltásához! Ezt személyesen jelezni kell az iskola titkárságán a tanév első napján!
 2. Iskolai póló: A beiratkozási díj tartalmaz 1 db iskolai egyen pólót. Az ezen felül kért darabszámot 2021. szeptember 1. napján fogjuk beszedni a tanulóktól.
 1. Kollégium: A döntésről postai úton minden jelentkezőt értesítenek! A kollégiumi szállásért a tanulók nem fizetnek térítési díjat, csak az étkezésért.
 1. ÉTKEZÉS: jelentkezni az étkezésre első nap az osztályfőnöknél lesz lehetőség. Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a tanuló a korábban leadott étkezési igényét – papír alapon, kiskorú esetében törvényes képviselője által aláírva – nem nyújtja be az étkezést biztosító szervnek (Tokaj Városüzemeltető Szervezet Konyhája) abban az esetben az étkezés díját a Szervezet kiszámlázza az igénylő részére.
 1. Eszközök, felszerelések

Testnevelés: fehér talpú tornacipő vagy sportcipő, iskolai póló (a testnevelés órák száma miatt javasolt 2-3 db), szabadidőnadrág vagy rövidnadrág (nincs egyenruha, kerülendő a balesetveszélyes ruházat használata).

Füzetek: szaktanár határozza meg, melyről információt az első napon kapnak a tanulók. (Általában spirálfüzetek, A/4-es füzetek, szótárfüzetek)

Szeretettel várunk intézményünkben!

Üdvözlettel: Az iskola vezetősége