2014. november 24-én a Paulay Ede Színházban került megrendezésre a Gimi Gála. Az elmúlt évek alatt kialakult hagyományoknak megfelelően ezen az estén a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak színes műsorát láthatta az érdeklődő közönség.

Dr. Simon Csaba tankerületi igazgató úr köszöntő szavai után az est programja egy gyönyörű bécsi keringővel kezdődött, amit Balogh Gáborné testnevelés szakos tanárnő álmodott színpadra. A nyitótáncot követően a végzős osztályok műsora következett. A diákok produkcióikat tanáraik segítségével és útmutatása alapján mutatták be, s mindegyik tükrözte az osztály profilját, arculatát és mentalitását. Egyes műsorszámok között Tán Ferenc Gergő és Petrusovics Máté szólóéneke szórakoztatta a közönséget.

A második műsorblokkban az iskola Ifjúsági Vegyeskarának sokszínű repertoárjából kaphattunk ízelítőt. A kórusvezető Pásztor Istvánné vezényletével előadott darabok között a közönség hallhatott népdalfeldolgozást, jazz kánont, kórusművet, musicalrészletet. Számos diák – Zelenák Eszter, Hanák Aliz, Novák Dóra és Tán Ferenc Gergő – tehetsége szólóénekének, Tóth Dávid gitárkíséretének előadása során is megcsillant. A tánc és a zene után a színpadot egy harmadik művészeti ág képviselői, a színjátszószakkörösök vették birtokba. Dr. Makóné Kontra Julianna tanárnő vezetésével működő tehetségműhely ebben az évben a Ludas Matyi 21. századi adaptációját vitte színre. A nézők abba pillanthattak bele, hogy a színjátszó csoport szerint hogyan történhetne meg napjainkban Döbrögi esete Matyival.

Köszönetet mondunk Dévald István igazgató úrnak és a Paulay Ede Színház munkatársainak, hogy a legméltóbb helyszín és a legmagasabb szintű technika biztosításával lehetővé tették a Gimi Gála megszervezését.