DSCN3355_Idén nyolcadik alkalommal rendeztük meg január 11-én a felsőoktatási nyílt napot intézményünkben.

A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulói közül nagyon magas azoknak a száma, akik középiskolai tanulmányaikat követően egyetemeken és főiskolákon folytatják tanulmányaikat, valószínűleg ezért is jönnek szívesen hozzánk a felsőoktatási intézmények képviselői, hogy bemutassák képzéseiket végzős diákjainknak. Rendkívüli lehetőség ez a 12. osztályosok számára, hiszen nem kell elutazniuk ahhoz, hogy információt kapjanak a felsőoktatási intézmények által kínált továbbtanulási lehetőségekről.

Ezen a napon az érettségi vizsga előtt álló tanulóink, valamint a szakképzésben részt vevők hat helyszínen nyertek betekintést a felsőoktatási képzésekbe, az ott folyó munkába és hallhattak az ottani juttatásokról, ösztöndíjakról, s nem utolsó sorban a változatos hallgatói életről is.

Az érdeklődés ebben az évben is nagy volt, megteltek az előadó termeink, a kollégiumi konferenciatermünk és több szaktantermünk is. A diákok továbbtanulási irányuknak megfelelően hallgathattak előadásokat, s tehettek fel őket érdeklő kérdéseket tanszékvezetőknek, egyetemi és főiskolai oktatóknak. Nagyon sokszínű volt a kínálat, eljött hozzánk a Miskolci Egyetemről a Gépészmérnöki és Informatika Kar, a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, Állami és Jogtudományi Kar, Gazdaságtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar és az Egészségügyi Kar. Előadást tartott a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara, valamint Bölcsészettudományi Kara, az Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Kara, Comenius Kara, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar és a Természettudományi Kar. A Károly Róbert Főiskola tanárai az agrár és a turizmus ágazati képzésüket mutatták be az érdeklődőknek, a Nyíregyházi Egyetemről az Alkalmazott Pedagógiai és Pszichológiai Intézetnek és a Környezettudományi Intézetnek oktatói ismertették képzéseiket. Nagy érdeklődés kísérte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola felvételi tájékoztatóját is.

Az idei évben is nagyon eredményes volt a nyílt napunk, a meghívottak és középiskolánk diákjai szerint hasznosak voltak az előadások és az azt követő kötetlen beszélgetések. A felsőoktatási intézmények képviselői megígérték, hogy jövőre is ellátogatnak hozzánk.