2019. március 25-én és 26-án a Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából, iskolánk nyertes NTP-KNI-18-0049 számú, „Drámai hulladék!” Dramatischer Müll- avagy a drámapedagógia és a hulladékgazdálkodás összekapcsolása” című pályázatának keretében Budapesten vettünk részt kiránduláson.

Az első nap programja az Magyar Televízió látogatóközpontjában kezdődött. Lehetőségünk nyílt megtekinteni egy TV stúdiót és azokat a felszereléseket, amelyekkel nap mint nap dolgoznak. Bejutottunk a jelmeztárba is, ahol érdekes jelmezeken kívül olyan ikonikus tévészereplőkkel találkozhattunk, mint pl. SÜSÜ. Alkalmunk volt kipróbálni, hogy milyen lenne, ha egy műsor készítésén dolgoznánk. A következő állomásunk a Bonbonetti Csokigyár volt. Itt megismerhettük a csokoládé készítés folyamatát, majd a gyár területére is bemehettünk. Délután szabadprogram volt, majd a kiadós vacsora után elfoglaltuk szállásunkat.

Másnap ellátogattunk Magyarország egyetlen kommunális hulladékégetőjébe, ahol Budapest és körzetének szemetét kezelik és égetik. Sikerült egy hulladékgazdálkodási központba is eljutnunk, ahol érdekes előadást halhattunk a hulladékgazdálkodás fontosságáról, s hogy ezt már óvodás kortól hogyan próbálják a gyerekek számára bemutatni. Délután az Operett Színházban megtekintettünk egy nagyon látványos és érdekes színdarabot, MAYA címmel, amit a páholyból láthattunk.

Nagyon jól éreztük magunkat a két nap során és életre szóló élményeket szerezhettünk! Köszönjük a kísérő tanárainknak és osztályfőnökünknek: Levik Regina, Erdeiné Lukács Zita és Liszkai Judit tanárnőknek, hogy eljuthattunk ezekre a helyekre.

Prill Hanna, Handa Virág és Tóth Gerda 9.B