Kezdetét vette a 16. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál

A július 24-én lezajlott megnyitó ünnepéllyel elkezdődött a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál Tokajban. A 16. alkalommal megrendezett komolyzenei mesterkurzusra 180 diák és 45 művésztanár érkezett 34 országból, 5 földrészről, ahol a magas színvonalú oktatás egy valódi fesztiválban csúcsosodik ki.

A megnyitó ceremóniát a Nyári Akadémia új professzorainak produkciói színesítették. Rumy Balázs klarinétművész Igor Stravinsky Három szólódarab klarinétra című művét, Pintér Dávid hegedűművész Johann Sebastian Bach a-moll szólószonátájának Grave tételét adta elő. A tanári kar idei új tagjai között köszönthetjük továbbá Asztalos Tamás harsona-, Hartenstein István fagott-, Kemenes András zongoraművészt, a dél-afrikai származású Liezl-Maret Jacobs, a szlovén Magdovski Adriana, valamint Szabó Ferenc János és Varga Gergő Zoltán zongorakísérőket.

A 16. Nyári Akadémia központi témája Joseph Haydn munkássága. A Crescendo résztvevői az elkövetkezendő másfél héten át szóló- és kamaraprodukciókkal, operajelenetekkel töltik meg a Zemplén mesés, kis városának utcáit, templomait, a Zsinagógát és a Paulay Ede Színházat. A koncertsorozatot a Gálahangverseny zárja augusztus 4-én, ahol felcsendül többek között Haydn 104. D-dúr (London) szimfóniája, az olasz karmester, Paolo Paroni vezényletével.

A programokra a belépés ingyenes.

Imagefilm: https://www.youtube.com/watch?v=OEWGnViozlI
Honlap: www.crescendoinstitute.org
Facebook: https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute
Instagram: https://www.instagram.com/crescendosummerinstitute/
Programfüzet