A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban folyó magas szintű informatikai oktatás, valamint a képzés tárgyi és személyi feltételeinek elismeréseként intézményünk 2011/2012-es tanévtől a Cisco Hálózati Akadémia lett. A világméretű eLearning programban jelenleg közel 160 ország oktatási intézményei és non-profit szervezetei vesznek részt.

A Cisco Hálózati Akadémia (NetAcad) naprakész hálózati és informatikai ismereteket nyújt azoknak a diákoknak és szakembereknek, akik bővíteni szeretnék tudásukat, és az informatikai iparágban képzelik el pályafutásukat. A Hálózati Akadémia a legújabb technológiai ismereteket tartalmazó, minőségi tanfolyamokat kínál online tananyagbázissal.

Iskolánkban az érettségi utáni szakképzés keretében lehetőség van az Informatikai rendszergazda, informatikai hálózattelepítő és üzemeltető OKJ-s képzés elvégzésére, amelynek képzési tananyagát a Cisco tananyag teljesen lefedi. Ezáltal a képzés alatt tanult ismeretek birtokában a diákok elvégezhetik a négy szemeszterből álló kurzust is. A kurzusok végén olyan bizonyítványt kapnak, mellyel nemcsak Európában, hanem az egész világon elismert szakemberként állhatnak munkába.

A 2011/2012 tanévben 21 fő, a 2012/2013 tanévben 16 fő, a 2013/2014 idei tanévben 11 fő beiratkozott tanulóval büszkélkedhet a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium CISCO Hálózati Akadémia központja. Így 2011 óta összesen 48 fő a tanulói létszámunk, mely tanulókból már 35 fő sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket, így átvette a CISCO CCNA Discovery képzés oklevelét. A képzés után nagy az érdeklődés, mivel több multinacionális, külföldi érdekeltségű cég várja a képzett szakembereket erről az informatikai területről. Iskolánk nemcsak saját tanulókkal indít képzést, hanem lehetőséget biztosít külső hallgatóknak is a csatlakozásra felnőttképzés formájában. A képzésről bővebb tájékoztatást kérni, jelentkezni az agocscisco@gmail.com email címen lehetséges.

Agócs Miklós
CISCO Hálózati Akadémiai Központ vezetője